Hayri Ülgen'in açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ'IN ÖZ EVLATLARINDAN BİRİ GETİRİLMELİ"

"Kısa sürede yabancı hocanın faydası olmaz. Kalan süre için Beşiktaş'ın öz evlatlarından birini getireceksin ondan sonra nasıl devam edeceğine karar vereceksin. Başka alternatifi yok bunun."

"PASTAYI BÖLÜŞEMEDİLER, KAVGA BAŞLADI"

"Beşiktaş, geçen yıl bütün zorluklara rağmen bir camia olmasını bilmiş, ekip ruhunu yakalamıştı. Bunun karşılığında da çifte kupa geldi. O günden sonra ama kavgalar başladı. Pastayı bölüşemediler. Halbuki o pastayı camia getirmişti. Ancak o pastanın kaymağını yönetim ve başkan yemeye çalışınca Sergen de kredisini bitirince, şampiyon olunca her şey bitti sanıp herkes kendisini dev aynasında görünce Beşiktaş'ın çöküşü o zaman başladı." 

"KİMSE ÖNCE SERGEN YALÇIN'I SUÇLAMASIN! YÖNETİM..."

"Belki lige iyi başlamış gibi görünseler de sinyaller belliydi. Beşiktaş bu kadrosuyla bu rezaleti yaşıyorsa, bu kadar sıkıntıyı yaşıyorsa öncelikle kimse Sergen Yalçın'ı suçlamasınlar. Önce başkan ve yönetim 'Ben ne yaptım? Takıma nasıl destek verdim' onu açıklasın, bu bir. Sergen Yalçın da şampiyon olduktan sonra Beşiktaş'ın üstüne çıkmaya çalıştı ve orada kaybetti. Halbuki geldiğinde 'Boş kontrata imza atarım' demişti. Atması da gerekli. Onu da yaratan Beşiktaş'tı. İşte bu şampiyonlukların kredisini, yönetim de bunun pastasını yiye yiye bu seneyi düşünmediler. Ben sezon başından bu yana Beşiktaş'ın çöküşe gittiğinden bahsetmiştim. Eğer ben bunu yazıp Sergen Yalçın ve yönetim bunu görmüyorsa kendilerine baksınlar. Futbolda dün yoktur. Kısmet bu kadarmış. Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar gol yenilmesine, sıfır çekilmesine, ligde liderin bu kadar gerisinde kalınmasına ben üzülüyorum. Bu nedenle eleştirilerim için de bana kimse bir şey diyemez."

"RIZA ÇALIMBAY VE SAMET AYBABA..."

"Yeni bir başlangıç şimdi evet... Yeni bir başlangıç için de macera aramaya gerek yok. Beşiktaş'ın öz evlatları vardır. Bunlar Rıza Çalımbay'dır, Samet Aybaba'dır. Hiç değilse bu karmaşayı bu kaosu ve tekrar dirilişi yaşamak için Beşiktaş'ın öz evlatları ile devam etmesi lazım. Bunu içtenlikle söylüyorum. Dışarıdan bir hocayı getirmek Beşiktaş'ın önünü kapatır. Beşiktaş dibe vurdu ve dipten çıkması gerek. Yönetim de artık kendi arasında kavga etmesin, Beşiktaş için kavga etsin. Yeter artık! Beşiktaş camiası bu kadar kötü durumlara düşürülemez!"

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ