Bir süredir futbol takımının yıllık bütçesini düşürmek için tüm oyuncularla görüşen Beşiktaş yönetimine olumlu geri dönüşlerin olmaması, sportif direktörlük ve danışmanlık için daha önce görüşülen isimlerin önemini bir kez daha gösterdi. Ariedo Braida ve Mircea Lucescu gibi tecrübeli spor adamları göreve başlamaları halinde gönderilmek istenen yabancı oyunculara kulüp bulmakta yardımcı olabileceklerini ve bu yöntemle Beşiktaş’ın kasasına para kazandırabileceklerini belirtmişlerdi.

PEKİ BU SÜREÇTE NELER YAŞANDI?

İlk olarak Ariedo Braida ile biraraya gelen yönetim, Beşiktaş Futbol A.Ş yönetim kurulu Başkanı Erdal Torunoğlu  engeline takıldı. Torunoğlu, Braida’nın yaşını bahane ederek görüşmeleri sonlandırdı. Braida sırasıyla önce Monza, ardından Milan ve sonra da FC Barcelona'da sportif direktör görevinde bulundu. Katalan kulübünde bir ara izleme ekibini de koordine etti. 2019 yılında Barcelona’daki görevinden ayrıldı. Braida, Beşiktaş yönetimine maliyeti yüksek oyuncuların Avrupa kulüplerine transferi konusunda yardımcı olarak kulübü zarar ettirmeden bonservis geliri elde edilebilmesi için projeler sundu.

Daha sonra Beşiktaş camiasının yakından tanıdığı Eski yönetici İbrahim Altınsay danışman olarak göreve getirildi. Altınsay’ın projeleri arasında Mircea Lucescu vardı. Ancak Altınsay’ın görüşleri yönetim tarafından fazla destek bulamayınca, Altınsay sessiz bir şekilde görevinden ayrıldı.

İbrahim Altınsay’ın önerisi doğrultusunda Mircea Lucescu ile görüşüldü ancak aylık 20.000 euroya anlaşılmasına rağmen, Erdal Torunoğlu bu isme de karşı çıktı. Lucescu’nun alzheimar hastası olduğunu iddia eden Torunoğlu, Lucescunun önündeki en büyük engel oldu.

YOLLARI AYIRMAKTA BÜYÜK ZORLUK YAŞANIYOR

Gelinen noktada, mevcut futbolcularla anlaşma konusunda büyük sıkıntılar yaşayan yönetim henüz hiçbir futbolcusuyla indirim konusunda anlaşabilmiş değil. Ayrıca yüksek maliyetli oyuncularla yolları ayırmak için büyük zorluk yaşanıyor. Yönetim önceliğini Nisan sonunda UEFA ya verilmesi gereken borçsuzluk yazısını vermiş durumda. Ancak yapılan görüşmeler sonrasında, futbolcular önce eski alacaklarının ödenmesini talep ediyor.

KEŞKE ANLAŞSAYDIK

Bazı yöneticiler, başta görüşülen isimlerle anlaşılabilseydi bu zorlu süreci daha kolay atlatabilirdik fikrinde birleşirken “futbolcular bu görüşmeleri Braida veya Lucescu gibi kariyerli spor adamları ile yapsaydı daha etkili sonuçlar alınırdı” diye düşünüyor.

Kriz sonrası bütçe yapılanması konusunda çabalayan Beşiktaş Kulübü için önümüzdeki 1 ayın çok zorlu geçeceği bir gerçek.