Beşiktaş'ın mutlaka kazanması gereken bir maçtı. Ve kazandı. Ama kazanırken ders alınmalı,  hataları bir kez daha tekrarlamamalı. 
1 Beşiktaş'ın kondisyonu 30 dakika. 30 dakika baskı yapıyor. Ama o dakika sonrası yorulup oyunun hakimiyetini rakiplerine veriyor. Ve genelde de pozisyonlar verip goller yiyor. 

2 Beşiktaş final vuruşu yapamıyor. Larin olmasa gol atamıyor. Batshuayi'de her şey var ama en önemli şey olan gol vuruşu yok. Bu takıma acil golcü şart. Cenk Tosun mumla aranıyor. 

3 Takım çok yoruldu. Josef Pjanic ve Texeira 3'lüsü çok klas. Kaliteli ve bu ligin üstünde. Ama top rakipteyken zayıf ve kırılgan. 

4 Beşiktaş Galatasaray maçına çıktığı ilk 11 ile 4-5 maç üst üste oynamalı. İstikrar yakalanmalı. Fizik kondisyon yukarıya çekilmeli. 

5 Nkodou acil dönmeli. Bu takıma 55. dakika sonrası ani ataklara çıkacak,  rakibin boşluklarından yararlanacak bir Nkodou şart. 

 Beşiktaş kalite olarak ligin üstünde bir takım. Ama eksikleri fazla. Bu eksikleri giderdiği anda Trabzonspor ile zirvede yalnız kalır. Galatasaray maçı da kırılma karşılaşmalarından bir tanesiydi. Bu maçı kazanan Beşiktaş önünü daha iyi görecek,  moral ve motivasyon ile diğer karşılaşmalara çok daha güçlü çıkacak.