Sanlı Sarıalioğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"ÖNCE SERGEN HOCAYA TEŞEKKÜR" 

"İlk önce bir gerçeği vurgulayalım; Beşiktaş, Süper Kupayı kazandı ancak şunu unutmayalım. Bu takımı Süper Kupa'ya Sergen Yalçın getirdi. Ligde ve Türkiye Kupası'nda şampiyon olarak, iki kupa alarak Beşiktaş'ın bu kupayı almasını sağladı. O nedenle önce Sergen hocaya teşekkür etmek lazım, sonra Önder Karaveli'ye." 

"BASAMAKLAR ADIM ADIM ÇIKILMALI" 

"İnsanlar tartışıyor, "Karaveli kalmalı mı, kalmamalı mı" diye. Daha önce de çeşitli yerlerde söyledim, profesyonel kadro bambaşkadır. Büyük deneyim ister. Ben de zamanında Beşiktaş altyapısında 2 yıl antrenörlük yaptım. Daha sonra da profesyonel kadroda 3 yıl yardımcı antrenörlük ve menajerlik görevlerinde bulundum. Demek istediğim şu, basamaklar adım adım çıkılmalıdır. Teknik adam görmeli, deneyim kazanmalı, kendini kabul ettirmeli. Ondan sonra da gözünü yukarıya dikmelidir. Hemen profesyonel kadroya getirilirse Önder hocaya da yazık olur Beşiktaş'a da..." 

"KISA SÜRE İZLEMEYLE BU ÇOCUK OLMUŞTUR DEMEK..." 

"Bana Emirhan'ı soruyorlar. Kısa süreli görev alan bu genç adamı beğendim. Her şeyden önce ozguvenine hayran kaldım. Topla iyi işler yapıyor, rakibi eksiltiyor. Ama kısa süreli izlemeyle bu çocuk olmuştur demek imkansız. Fakat gençlere önem verilmesini takdir ediyorum. Bu sezon zaten zirve hemen hemen kayboldu. O zaman Beşiktaş ne kadar genç oyuncu kazanırsa o denli faydalı. Önder hocayı, özellikle bu gençleri kazanma ısrarından dolayı kutluyorum. Daha önce de söyledim, bir yerli hoca ve yanına Önder hocayı koymak tek formül. Lütfen hayal kurmayalım." 

"TRANSFERDE CİDDİ ÇALIŞMA YAPILMALI" 

Bu arada devre arası transfer döneminde Beşiktaş ciddi çalışma yapmalı. İlerisi için nokta transferler yapmalı. Genç ve yetenekli oyuncuları getirmeyi amaçlamalı. Gelecek sezonun altyapısı hazırlanmalı." 

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ