Beşiktaş’ın bekası üzerine fikir üretmek, moda deyimiyle K kuşağının gündeminde sadece Süper Lig puan cetveli olduğundan, bizim kuşağa düşmektedir. Kulübün son senelerdeki seçim kongrelerinde malzeme olması nedeniyle kendilerini “sütten çıkmış ak kaşık” gibi görenlerin de teşvikiyle  “paralar nerede “ sorusu gündemden düşmemiş, şimdilerde azalarak da olsa sosyal medyada yer bulmaktadır.

Bu husus da Çebi yönetimi daha önce kendilerinin de içerisinde bulunduğu Orman döneminde Ernst Young  Denetim şirketine önemli bir bedel ödeyerek inceleme yaptırmış ancak camiaya sonuç ile ilgili hiçbir bilgi verilmemiştir. O dönem sessiz kalan Ahmet Nur Çebi bu defa 2019 Ekim ayı seçim kongresinde en büyük koz olarak son 10 yılın incelemesini başka bir uluslararası denetim şirketi olan KPMG’ye benzer bir şekilde yüklü bir bedelle yaptırıp paylaşılacağını söyleyerek oy rantı sağlamıştı. Halbuki o tarihte elinde kendisinin de görev yaptığı 6,5 yıllık sonuçlar bulunmaktaydı. An itibarıyla 12 ay geçti ses seda yok. Sadece “ne oldu” sorusu karşısında agresifleşen, pandemiden dem vuran ve “7 ay beklemişsiniz, 1 ay daha bekleyin “ cevabını veren bir tavır var.
 

KPMG’den raporun gelmesi daha uzayacağa benzediğinden Orman ve Çebi yönetimlerinde görev almış kişilerin bilgisi dahilinde olan bazı konularda bizlerin sorularına cevap verme kabiliyetleri olduğu düşüncesiyle biz gerçek Beşiktaşlıların (Beşiktaşsporluların değil) ortak sorularını sıralayıp cevap bekleyeceğiz.
 

Yakın tarihten başlayarak ,

Son olarak basket takımının forma reklamı sponsoru olan sanal  kripto para aracılığı yapan şirket ile

akdedilen sözleşme gereği bedelin kripto para ile yapılacağını açıklamalardan anlıyoruz.
 

Soru – Sanal kripto para BBDK’ca tedavülde işlem yapılması izni olan bir değer midir?  Alınan ödeme BJK kasasına hangi gelir ve KDV mevzuatına uygun olarak girmiştir? An itibarıyla bu kripto para değer kaybetmiştir, antlaşma da sabitlenmiş bir birim değer var mıdır?
 

Soru- Düşünülen maddi manevi getiriyi sağlayamayan BJK Mecmuası yayımdan kaldırıldıktan sonra bir PR yapılıp da mı tekrar bu defa bir Kurumsal iletişim Hizmetleri veren şirket ile kar paylaşımı anlaşması ile yayımlanmaya başlamıştır. Bu şirkete BJK üyelerinin kişisel bilgileri özel izin alınmaksızın niçin verilmiş ve birçoğunun üzerinden haksız kazanç sağlanmasına aracı olunmuştur.

Örnekleyecek olursak Kartal Haber sitesinde habere konu olan bir adet abonelik (200 TL) yetki alıp sonrasında (köy çocuklarına da sizin adınıza  gönderdik” deyip 2-3 bin TL gibi kartlardan çekim yapılarak insanlar kandırılmış, birçoğunun yoğun tepkisi şahsıma geldiği gibi kulüp yöneticilerine  de gitmiştir. Bu haber de ilgili şirketin 8.5 milyon TL kazanç elde ettiği belirtilmiş bu dönemde Dernek kasasına ne kadar bir nakit girişi olmuştur?  Diğer taraftan 6698 sayılı “kişisel verilerin korunması “ kanununa aykırı bu uygulama emrini kim vermiştir? Yarın Hukuki bir süreç başlatıldığında muhatap açıklanmazsa doğal olarak adres BJK Dernek Başkanı olacaktır.
 

Soru – Kısa bir süre önce 2019 Ekim seçimli kongresinde mevcut yönetim yanında yer alarak organizasyonun başını çeken,  sonrasında Voleybol şube sorumlusu yapılan şahsıma karşı olan saldırıda kendisini “yalancı şahitlik” ten Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunma hazırlığı yaptığım  M. H. Belgin isimli kişinin camiada dillendirilen ve açığa çıkması zorunlu olan görevden alınması, bir toplantıda 2. Başkan hakkında suçlayıcı konuşma yapması mıdır, yoksa yukarıda bahsi geçen sanal kripto para işi yapan şirket ile günümüzde yönetim kurulu üyesi olan bir yöneticinin de isminin karıştığı başkana da intikal ettirildiği duyumunu aldığım başka bir olay mıdır? 
 

Şimdilik bu yakın zamana ait açıklamaya muhtaç konuları kaleme aldım. Bu yazı serisi günümüzden geriye doğru bir akış içerisinde devam edecektir…

Atıf KEÇECİ / Duhuliye