Siyah-beyazlı taraftarlar, gelecek vaat eden genç oyuncunun 4.5 milyon euroluk serbest kalma maddesini kullanarak Serie A ekibi Torino'ya gidecek olmasına sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Milliyet Gazetesi muhabiri Serdar Sarıdağ, Emirhan İlkhan transferinin perde arkasında yaşananları aktardı. Sarıdağ ayrıca Skorer TV canlı yayınında anlaşma sağlanan yıldızı açıkladı.    


İşte Serdar Sarıdağ'ın sözleri:

"Türkçe özürlüsü arkadaşlara açıklama yapmak istiyorum. Emirhan istese bedavaya giderdi. 'Bu kulübe para kazandırmadan gitmem' dedi. Menajer, kulüpten bedavaya gitmesine neden olacaktı. Bunları görenler, herhalde Türkçe'yi bilmiyor. Adam gitmek isteyebilir. 

'ALTYAPIDA AJANLAR VAR'

Beşiktaş'ın altyapısında ajanlar var. Başkan Ahmet Nur Çebi'ye bunları söyleyen olmadı. Yaptığım yayınlarda 'Beşiktaş'ın altyapısına menajerlerin adamları dadandı' dedim. Beşiktaş'ın içerisine girip Emirhan'ı elden çıkaranlar beni sosyal medyada linç ettirdiler. Her hıyara tuzlukla koşmayın. Şu an bile Beşiktaş'ın altyapısında bilgi toplayanlar var. 

'KULÜPLER KENDİ PERSONELİ HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPMALI'

Yönetimin hataları oldu. Geç kalındı. Ersin ve Rıdvan'da da bunlar yaşandı. Torino, Beşiktaş altyapısına tüneli nasıl kazıyor? Türk menajerlere bağlı ajanlar var kulüp içerisinde. Bu yöneticilerin 50 tane danışmanı var. Bu paraları git altyapı personeline ver. Kulüpler, kendi personeli hakkında araştırma yapmalı. Acaba kimler var, hangi yapılar var? Beşiktaş'ın içinde bu hainliği yapan adam her türlü hainliği yapar. Emirhan'ın yerinde olsam 1 yıl daha oynar öyle giderim. Göz göre göre gitti. Bir tek Emirhan 'Ben gitmek istemiyorum' derse takımda kalabilir. Ancak aklına koydu gidecek. Altyapıya yatırım yapmak lazım. 

'EMİRHAN 1 YIL DAHA OYNAYIP ÖYLE GİTMELİYDİ'

Beşiktaş yönetimi operasyon başlatıyor. Yönetim bu adamları kulübe kim yerleştirdi, bunları bulmalı. Emirhan'ın yeri dolar, ama yetiştirdiğin adamı kaptırma. Genç oyuncular Türkiye'den kaçmak istiyor. Sürekli hakem hataları, sürekli kötü futbol. Neyi izledik biz? Ligin ortasında şampiyon belliydi. Süper Lig'in neyini özleyeyim? Yeni Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'ndan umutluyum. Güzel işler yapıyor. Torino, Emirhan'ı alıp 20 milyon euro serbest kalma maddesi koyar. Ben olsam bunu kabul etmem. İtalya Ligi, sert bir lig. Nasıl performans sergileyeceğini zaman gösterir. Güven Yalçın da İtalya'ya gitti, eli boş döndü.

'FASSNACHT TRANSFERİNDE SIKINTI VAR'

Fassnacht transferinde sıkıntı var. Beşiktaş yönetimi 1.5 milyon euro veriyor. Ancak araya menajerler girdi. Beşiktaş yönetimi, bu menajerleri kara listeye aldı. Bu kulübün kurumsal hafızası olacak. Beşiktaş yönetiminin yerinde olsam Fassnacht'ı almam. 4 kulüp bir araya gelip bu menajerleri kara listeye alsınlar, centilmenlik anlaşması yapsınlar. Böyle bir ortaklık kurabilirler. Bak nasıl hepsi hizaya geliyor. 

'AHMET GÜLAY, BU YILI DA ALANYASPOR'DA GEÇİRECEK'

Özkaynaktan gelen oyuncuları pamuklara saracaksın. Orası senin üretim alanın. Oraya herkes elini kolunu sallayıp girmemeli. Nöbetçi kuleleri koyacaksın, mayın döşeyeceksin. O kadar önemli bir yer. Yönetim, Ahmet Gülay'ı 1 yıl sonra düşünüyor. 1 yıl daha Alanyaspor'da oynayacak. Gelişimi takip edilecek. Bu da koruma programı.

'MASUAKU'DA İŞLEM TAMAM'

Artur Masuaku transferinde işlem tamam. Maliyetinin çok ucuz olduğunu duydum. Sportif direktör Ceyhun Kazancı'nın başarısı. Bir tek ıslak imzaya kaldı. Sakatlık sorunu yaşamazsa çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. 

'WEGHORST'UN GOLÜ ÇALIŞILAN POZİSYON'

Weghorst'un Sampdoria'ya attığı gol, kampta çalışılan pozisyonlar. Ben kamptaydım. Beşiktaş, Sampdoria karşısında Kayserispor maçının provasını yaptı.    Beşiktaş; Sampdoria, Mainz, Wolverhampton maçlarında rakiplerine önde bastı.

'SAĞ STOPER ALINMALI'

Bence sağ stoper alınmalı. Beşiktaş stoper hattını sağlamlaştırsın yeter. Sol bek zaten geliyor. Başka bir oyuncu transfer edilmese de bence yeterli. Keny'yi alamıyorsun, çünkü NKoudou gitmiyor. Önümüzdeki 1 ay içerisinde Beşiktaş'ta sürpriz gelişmeler olabilir. Transferin bitmesine 37 gün var. O süreçte ne olacağını bilemezsin. Emirhan sürpriz değil mi? Kaan Ayhan'ı unutun. Bu transfer olmaz. Birçok kulüp taraftarı unutsun.

'EMİRHAN İLKHAN'IN YERİ ALTYAPIDAN DOLAR'

Bu kadro şampiyonluk için yeter. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın şampiyon olduğu sene kadro nasıldı? 11 kişiyi sayıyorduk. Başka adam yoktu. Emirhan İlkhan'ın yerini dolduracak oyuncu Emirhan Delibaş olabilir. Kartal Kayra Yılmaz'ı çok beğeniyorum. O da olabilir. Beşiktaş, Emirhan İlkhan'ın yerini altyapıdan doldurmayı düşünüyor."

Duhuliye.com