Kadın STK'larından sonra Beşiktaş Kulübü de resmi twitter hesabından Kadın Futbol Takımı'nın fotoğrafını paylaşıp, "İşte bizim takım" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü de "Sporda ayrıma yer yok" mesajı verdi. Kadınö yönelik şiddetin arttığı ve İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığı günlerde yaşanan bu olay toplumda geniş yankı buldu.

Galaasaray Kulübü ise "Sporda cinsiyetçiliğe yer yoktur, sporun her branşı kadına yakışır" mesajı verdi.

Türkiye'nin sporcu sayısı bağlamında en kapsamlı spor Kulübü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü de  "Hayatın her alanında olduğu gibi sporda da ayrımcılığa yer yok" ifadesi ile kadın sporculara destek verdi.

NE OLMUŞTU?

Dün gece oynanan Manchester City – Real Madrid Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının ardından ünlü spor spikeri Melih Şendil’in canlı yayında yaptığı yorumlar tepki gördü. Real Madrid’in giydiği pembe forma üzerine yorumlarda bulunan duayen spiker, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” ifadelerini kullandı.

“Ayrımcılık yapıyor gibi olmayalım, topa tutarlar ama önemli değil. Alışığız” diyen Şendil, “Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” diye konuştu. Programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu da, Şendil’e “Ben de yaptırmam” şeklinde yanıt verdi.