Ülke futbolunda son dönemde yaşanan gelişmeler ve uygulamaya sokulan kurallar, kulüpleri farklı yöntemler izlemeye itiyor. Finansal engelleri aşmak adına çözüm arayışlarına giren kulüpler sponsorluk, sonra ödemeli anlaşmalar yaparken, futbolcular ile yapılan sözleşmelere de bu durumlar yansıyor. 

Bu durumun zorladığı ekiplerden biri de Beşiktaş... Hala açıklanmayan yabancı kuralı ve harcama limitleri nedeniyle eli koluğu bağlanan Türk takımları transferde adımlarını temkinli atıyor. Beşiktaş'ın son dönemde yaptığı transferlere de bu durum yansıyor. Örnek olarak Valentine Rosier'in geçen sezon Beşiktaş'tan sembolik bir ücret aldığı ve asıl yıllık ücretin bu sezon ödeneceği öğrenildi. Gedson Fernandes tranferinde de bu durum ortaya çıkarken, yıldız oyuncu sonraki satıştan yüzde 50 pay yöntemiyle kadroya katılmıştı. 

Bu sezon yapılan birçok transfer görüşmesinde de bu tarz yöntemler kullanırlırken, henüz açıklanmayan harcama limiti nedeniyle tüm ekipler transfer görüşmesi yapmakta zorlanıyor.

Duhuliye.com