Bu eleme grubundaki performansımıza genel benzer şekilde başladık: Ya defansif açıdan sağlamken ofansif açıdan kısır kalıyoruz ya da hücumu çok iyi yaparken savunmada bir süre bocalıyoruz.

Karadağ’da ilk yarıda ikinci çelişkiyi yaşadık.

Neredeyse 45 dakika 2. alandan 3. alana yerden kısa seri paslarla akıllı şekilde hücum ettik ama 3. dakikada o kolektif aklın yarısını bile savunmada gösteremeyip adeta haybeye bir gol yedik.

Cengiz’in yokluğunda Kerem Aktürkoğlu en değerli hücum silahımıza dönüştü.

Sadece hızlı driplingleri ve çalımlarıyla değil özellikle içeri kat eder etmez verdiği şut pasları ve sonrasında ekstra santrfor gibi pas istasyonu olmasıyla hücumda kilit rol oynadı.

Hesaplanmış risk

Karadağ da hızlı geçişlerde kolay şekilde savunma arkamıza sarktı.

Teknik direktörümüz Kuntz'un Hakan Çalhanoğlu'nu merkez orta saha ikilisinde görevlendirip önünde 4 ileri uç oyuncusuyla oynaması aslında alınması gereken hesaplanmış bir riskti.

Yine de eksik Karadağ'ın geçişlerinde onlara bu kadar pozisyon vermemeliydik.

Neyse ki Orkun'un golünden sonra rakibe verdiğimiz bir diğer kolay geçişte Çağlar topu çizgiden çıkardı!

Güleryüzlü sakinliği olumlu etki oluşturmuş

Stefan Kuntz’un güleryüzlü sakinliği takım üzerinde olumlu bir etki oluşturmuş gözüküyor, tabii asıl belirleyici olan maçtan maça rakip analizini esas alarak seçtiği takım tertipleri ve verdiği taktiksel direktifler.

Caner’in ısrarla yerden oynaması, geri dörtlü önünde ezbere iki defansif orta saha yerine ofansif-defansif katkı açısından daha eşit ağırlıklı oyuncularımızın kullanılması, 3. alana geçer geçmez final pası denemek yerine sabırlı şekilde topu saklayarak ama hücum hızını çok düşürmeden kullanmak, 2021 Haziran ayından itibaren düştüğümüz seviyeden sonra Kuntz dönemindeki düzelme sinyallerinin en değerlileri.

Stefan Kuntz, oyuncu değişikliklerini de göreve geldiğinden beri genellikle olumlu kullandı.

Play-Off maçları döneminde daha da düzelip gelişerek Dünya Kupası vizesi alabiliriz

Ali ECE / Fanatik

Beşiktaş'tan son dakika, transfer ve özel haberler için Duhuliye.com mobil uygulamalarını indirmek için TIKLAYIN