2022 Genel kurulları yapılıp seçilenler, mazbatalarını alarak göreve başladılar. Başta yönetim kurulu başkanı olmak üzere diğer kurul başkanları da seçim öncesi yapacakları çalışmaları camiaya anlattılar. Çebi yönetiminin desteklediği bilinen kurullar açık ara kaybederek düşünülen senaryolar askıda kaldı.

Başkanın vaatlerine bakacak olursak öncelikle geçtiğimiz sezon kulübün haklarını korumada gerekli çabayı gösterdiklerini ama yeterli olmadıklarını açıkça ifade etti. Yönetimi içerisinde kendisine destek olacak bilgi ve lobiye sahip olmayan üyelerinden bir yardım alması mümkün değildi. İkinci başkanı, genel sekreteri sadece hamasi ve felsefi düşüncelerini sosyal medya yoluyla açıklayarak gündemde kalmayı tercih ettiler. İkinci, üçüncü lig kulüplerinin beceri ve cesaret göstererek Token işine girip kulüplerine çok milyon eurolar kazandığı ortamda, bizimkiler senin firman iyi benimki daha iyi kavgası ile uğraşırken zaten bombası da patlayıp işin tadı kaçtı. Bu sadece bir adet beceriksizlikleriydi.

Yeni yönetim için gün itibarıyla çalışmalarını izlemediğimiz için peşin hükümle yorum yapmak uygun düşmez. Bekleyelim; transfer dönemi bitsin, 4-5 resmi müsabaka oynansın ondan sonra düşüncelerimizi paylaşırız. Haklarında bilgi sahibi olduğumuz 2-3 kişi var ancak onlarda yedek üye statüsünde, imza yetkileri bile yok. Ancak söyleyebileceğimiz “ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz“ deyimine uyduklarıdır. Onlar hakkında da Çebi ile ilgili tweetlerini, sosyal medyada yazdıklarını sırayla gündeme getiririz.
 

Son genel kurullarda yaşananlara bakarsak yönetim ve diğer kurulların görev alanındaki olaylar karşısındaki yaptırımlarının ne olması gerektiğini ve yasal karşılıklarını açıklamaya çalışalım. Genel kurulda konuşmasını yapıp kürsüden inerken sahne merdivenin başında kendisini göğüsleyerek ağza alınmayacak küfürlerle hakaret eden kurumsal iletişim sorumlusu ve de aynı seksiyonda çalışan diğer hizmetli hakkında bir yaptırım uygulanmış mıdır?  4857 sayılı İş Kanunu’nun 24 -25 maddeleri, bu fiillerin karşılığının tazminatsız iş akitlerinin fesh edileceğini yazmaktadır. Konuşma yapan Dernek üyesi yasa nezdinde işveren statüsündedir. Hakarete uğrayan üye mutlaka bu konuda hukuki yola başvurmuştur veya başvuracaktır. Oysa üyesinin hak, hukuk, şeref ve itibarını korumada tereddüt etmemesi gereken Yönetim kurulu ve üyelerinin alacağı tavır merak konusudur, hassasiyetle takip edilecektir. Onlarla birilikte başkanın iş yerinde çalışanı ve yakını ve de tribün lideri olarak tanınan kongre üyeleri hakkında, hatta ikinci başkanla omuz omuza otururken İbra oylamasında boynunda kongre giriş akreditasyonu olmayıp görevli olarak boynuna kart takan, gene Çebi’nin her an yanında bulunan kişinin oylamaya hile ve fesat karıştırma olarak hukuken tanımlanan cezayı gerektiren her iki elini birlikte kaldırarak oy kullanması karşısında ne gibi bir yaptırım uygulandığı veya uygulanacağını, öncelikle hukukçu ikinci başkan nezdinde merak edip takipte olacağız. Olaya karışan görüntülerle ve olay yeri şahitlerinin tanıdığı kongre üyesi mütecavizler hakkında dernek içi denetim mekanizmasının çalıştırılarak yönetim kurulunca resen Disiplin kuruluna sevk edilmeleri beklenen işlemdir. Olayların mağdurları Kulüp Tüzüğü’nün 47 ve 48 maddesi kapsamında bu hareketleri yaparak genel kurulların huzurunu ve hile yaparak, oylamalara fesat karıştırıp adiliyetini bozan kişileri yönetime müracaatla disipline sevklerini isteyebilirler. Gene tüzüğümüzün ilgili maddesi gereği 15 gün içerisinde yönetim kurulu gerekli sevki yapmaz ise şikayetçiler bu defa direkt olarak Disiplin Kurulu’na kişileri şikayet edip cezalandırılmalarını isteyebilir.
 

Bir de son günlerde medyada haber konusu olan çalışma hayatında ve de spor kulüpleri içerisinde yüksek maaşlı hiç duyulmamış bir kulüp çalışanının unvanının “Zihinsel performans koçu“ olan kişinin durumunun Denetleme Kurulu’nun ilk işlerinden biri olarak incelenmesini talep ediyorum. Bu konudaki eğitimi nedir, daha önce aynı kişi “yönetim koçu” olarak gene yüksek maaşla görev yaparken o tarihteki başkan tarafından gereksiz görülerek iş akdi sonlandırılmıştı.

Anlaşılan 2019 yönetim değişikliğinden sonra bu defa başka bir konuda “koç” olmuş. Bu ve bu gibi başkaca görevlendirilmeler var ise Dernek denetim kurulunun İdari ve mali hususlarda ki denetim sorumluluklarını yerine getirmelerini verdikleri sözler ışığında bekliyoruz, inşallah bizleri mahcup etmezler.

Duhuliye.com