Kartal'da özellikle geçen sezonki performasıyla şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Kanadalı futbolcunun sözleşme yenilemek için istediği yeni ücretle siyah beyazlıların önerdiği arasında büyük fark bulunması sonrasında Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, rest çekerken, Larin'in gitmesi durumunda "Dur" demeyeceklerini açıklamıştı.

Son gelişmelere göre; 2,5 milyon Euro'luk yıllık maaş talep eden 26 yaşındaki futbolcunun yönetimle bir görüşme gerçekleştireceği ifade edilirken, takımda kalma noktasında daha sıcak baktığı belirtildi. Bununla beraber maaş talebinde de indirime gitmesi beklenen Larin'in yıllık 2 milyon Euro gibi bir bedelle Kartal'la sözleşme uzatmaya yakın olduğu aktarıldı.

Ocak 2018'de Orlando City'den 1.85 milyon Euro'luk bedelle transfer edilen Cyle Larin, siyah beyazlılarda çıktığı 77 karşılaşmada 32 gole imza atarken, bununla beraber 9 da asist yapmayı başardı. 

Kariyerinin büyük bölümünü santrfor pozisyonunda geçiren Larin, teknik direktörlüğe Sergen Yalçın'ın gelmesinin ardından sol kanatta şans buldu ve bu bölgede 30 karşılaşmada 19 gol, 4 asistlik katkı verdi.

Duhuliye.com