Ergin Arslan'ın açıklamaları şöyle:

"ATIBA İÇİN 1 YIL DAHA SÖZLEŞME HAKKIDIR"

"Dünya Kupası'na gitmeleri bu Atiba'nın artı 1 yıl sözleşmesi daha demek Beşiktaş'ta. Hakkıdır çünkü takım kaptanı olarak ve bir Kanada efsanesi olarak Dünya Kupası'na götürülecek. Dolayısıyla oynuyor olması lazım. Futbolun içinde oluyor olması lazım." 

"ISMAEL'İN LARİN'LE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ MERAK EDİYORUM"

"Larin'le ilgili sözleşme ise hala imzalanmamış durumda. Orada hatta sözleşme imzalamadığı için kadro problemi de yaşanıyor. Hani oyuna girmesi, bir ilk 11'e yazılması, Larin'in performansı bunların hepsi etkileniyor bu süreçten. Kıymetli işler yapıyor Larin, uluslararası arenada. Özellikle Dünya Kupası gibi bir fırsat var elinde. Burada İsmael'in bu konuda Larin'le ilgili görüşlerini çok merak ediyorum. Ön alan baskısı, ön alan oyunu istediği yerde belki fiziki olarak çok o şeye uygun bir oyuncu değil ama metotlar çıkartabilir onunla ilgili. Onun raporuna göre Beşiktaş'ın uygun şartlarda sözleşme imzalaması gerektiğini düşünüyorum ben." 

"LARIN'İN ELİ GÜÇLENDİ AMA..."

"Tabii biraz da eli güçlendi şimdi Larin'in. Dünya Kupası'na gidiyor olması elini güçlendirdi. Ama aradığı teklifleri, ortamı çok bulamadı. Beşiktaş'a böyle bir burun kıvırıp ağırdan aldığında o süreçte menajeri bir yokladı. Bir Avrupa pazarı yokladı. İstediği o rakamları göremedi. Ama bir orta yol bulunmalı diye düşünüyorum. Niye? Dört beş senelik Beşiktaş serüveninde bir yıl çok işe yaradı. Şimdi bu potansiyeli biz gördük mü? Bunu yapabiliyor mu? Var bu adamda bu potansiyel. Dolayısıyla bu potansiyeli ortaya çıkartacak bir oyun modeli, bir teknik adam modeliyle kıymetli bir adam olduğunu gösterdi. O yüzden ben bir orta yol bulunması gerektiğini düşünüyorum."