Beşiktaş’ın kaleci transferi için girişimde bulunduğu Lucas Perri’den olumsuz yanıt geldi. İngiliz ekibi Leeds United, Brezilyalı file bekçisi için yapılan sürpriz transfer teklifini geri çevirdi.
Yorkshire Evening Post’un (YEP) haberine göre siyah-beyazlılar, yaz transfer döneminde Leeds United’a katılan Lucas Perri ile ilgilendi. Ancak İngiliz kulübü, oyuncunun sezon içinde yaşadığı form düşüşüne rağmen ayrılığına izin vermedi.
Lucas Perri, sezon başında teknik direktör Daniel Farke’ın birinci kalecisi olması amacıyla transfer edilmişti. Fakat yaşadığı sakatlıklar ve ardından gelen performans düşüşü nedeniyle formasını kaybetti. Farke, Manchester United ve Newcastle United maçlarında yenilen gollerin ardından Perri’yi kamuoyu önünde eleştirmişti.
Özellikle Manchester United ile oynanan ve berabere biten karşılaşmada yenilen golde Perri’nin karar verme sürecini eleştiren Farke, birkaç gün sonra Newcastle United maçında Harvey Barnes’ın attığı golü ise “kalecinin kurtarması gereken bir şut” olarak değerlendirdi.
Perri’nin kısa süreli sakatlığı döneminde kaleye geçen Karl Darlow, Derby County ile oynanan FA Cup maçından bu yana eldivenleri bırakmadı. Farke, Perri’yi baskıdan uzak tutmak ve antrenmanlarda yeniden form kazanmasını sağlamak istediğini açıklamıştı.
Ancak Leeds United yönetimi, ocak transfer döneminde oyuncuyu göndermeye sıcak bakmadı ve Beşiktaş’tan gelen teklifi reddetti.
Bu gelişme üzerine kaleci arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılar alternatif isimlere yöneldi.
duhuliye.com / dış basın / Yorkshire Evening Post