"OMURGAYI OLUŞTURAN OYUNCU SAYISI GİDEREK ARTIYOR"

"Beşiktaşlı futbolcular, bu sezon birkaç maçta eğlenerek, işi şova dökerek kazandılar. Zaten futboldan beklediğimiz de bu. İkincisi bu takımda arkadaşlık duygusu, kimin ne yapacağını hissetme zenginliği böyle bir skor ortaya koydu. Geçmiş yıllarda da Trabzonspor'a karşı 7-1'lik maç vardı. Karşı takımı değerlendirmeye almadan bu, takımın kendi içinde bir bütün ve kimlik oluşturduğunu gösteren bir şey. Bu kimliğin oluşmasında Beşiktaş'ın sağlam omurgası olan Ersin, Vida, Wellinton, Josef, Ghezzal, Rosier, Atiba ve Larin var. Omurgayı oluşturan oyuncu sayısı giderek artıyor. Bazı takımlarda 2-3 kişi var. Ama Beşiktaş'ta oyuncular hem form kazandılar, bireysel katkıları arttı hem de birbirleriyle çok iyi iletişim kurdular." 

"CENK VE ABOUBAKAR'IN SAKATLIĞI HİSSEDİLMEDİ"

"Bu da Beşiktaş'ı çok sağlam şasesi olan bir otomobil gibi sağlam omurgalı bir yapıya dönüştürdü. O nedenle Cenk ve Aboubakar'ın sakatlığı gibi başka takımlarda şok yaratacak golcü noksanlığı Beşiktaş'ta hissedilmedi. Hedeflerini korudular. Sona yaklaştıkça vites artırdılar. Hatayspor maç boyunca nefes alamadı. Birkaç kapılan topta kontraya çıktılar ve onları da çok acele kullandılar. Hatayspor'a fırsat vermedi Beşiktaş."

"DERBİ BİR KARİYER RESTLEŞMESİ"

"Şimdi yılın en çok merak edilen maçı, Galatasaray - Beşiktaş derbisi. Ucunda şampiyonluk olsun ya da olmasın Fatih Terim, Beşiktaş'a meydan okuyacak bir futbolun planlarını yapıyordur. Bu planların içinde Halli Dervişoğlu, Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu mutlaka olacak bence. Temiz bir maç olacağını düşünüyorum ben. Bazı derbiler vardır, daha maç başlamadan kavga başlar. Bunda temiz bir maç olacaktır. Taraftar da yok, stat boş. Fatih Terim, Beşiktaş'ın zaaflarını değerlendirmeye çalışacak. Bu bir kariyer restleşmesi... 25 yıllık başarılarla dolu bir Fatih Terim kariyerine karşı, Anadolu'da sorunlu kulüplerde çalışmış, sonunda da yuvasına dönmüş olan Sergen Yalçın'ın mücadelesi olacak. Sergen Yalçın, kimsenin ummadığı şekilde, yönetimin alabildiği oyuncularla çok iyi bir iletişim sağladı, ekibiyle birlikte Beşiktaş'ın oyununa felsefe kattı, sembolü kartal gibi çok yüksekten uçan bir takım oluşturdu. Takımın içinde bir sürü hayat dersi var. 19 yaşındaki kalesini emanet etmiş, 19 yaşındaki Rıdvan Yılmaz'ı sol bek olarak kullanmış. 

"DERBİ GOLSÜZ BİTMEZ"

"Derbide öne çıkan birkaç isim olacaktır. Golsüz bitmez. İki taraf da gol atacaktır. Bence gollü bir beraberlik olabilir. Beraberlikte Beşiktaş 2 puan kaybetmiş gibi görünür ama Galatasaray'ın şampiyonluk şansı biter. Kalan haftalarda Beşiktaş o avantajını korumaya devam eder. Sergen Yalçın'ın kredisi bol ama o kasayı hiç açmıyor. Her maçta yeni bir kredi kazanıyor. Şimdi lig 10 hafta daha uzasa, Beşiktaş yorulur belki ama bu sistemle, bu futbolla o 10 haftayı da lider geçirir."

Duhuliye.com ÖZEL HABER