Lige Trabzonspor galibiyetiyle başlayan ama sonrasında oynadığı 3 maçta bir beraberlik ve 2 yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, Rosier ve Ghezzal ile takviye edilmiş kadrosuyla Denizlispor maçından galibiyetle ayrılmasını bildi. Süper Lig'in 5. haftasını da maç yapmadan bay geçen Beşiktaş, 5 maçta 2 galibiyetle ve bir beraberlikle 7 puan toplayıp 18. sıradan 12. sıraya yükseldi.

Kara Kartal, deplasmanda aldığı galibiyetlerle lige tutundu. Sahasındaki 2 maçta birer galibiyet ve yenilgiyle bir puan çıkarabilen Beşiktaş, dış sahadaki 3 maçta ise 2 galibiyet ve bir yenilgiyle 6 puan topladı. Deplasmanda Trabzon'u 3-1 yenen Beşiktaş, Denizli'ye 3-2 üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Konya'ya ise 4-1 yenildi. Öte yandan Beşiktaş, geçen sezon başlangıcındaki benzer kabustan da kurtuldu. Geçen sezon ilk 4 maçtakine benzer bir performansla başlayan Kartal, ilk 5 maçında sadece bir kez kazanabilmişti.

SANTRFORLARLA İLK ZAFER
Kartal'ı sevindiren konulardan biri de santrforların gol attığı bir maçın galibiyetle sonuçlanması oldu. Larin'in ligde gol attığı maçta Antalyaspor

KİLİT ADAM
Sergen Yalçın'ın, "Tam hazır değil, şu an kondisyon olarak % 60-70 seviyelerinde" dediği Ghezzal kalitesini ortaya koydu. Ghezzal'ın Denizli maçındaki performansı: 5 uzun topunun 5'inde de isabet sağlayan tek oyuncu. 4 kezle en fazla kilit pas veren oyuncu, 7 kezle en fazla orta yapan. 3 kezle en fazla isabetli orta yapan oyuncu.

1 MAÇ EKSİĞİ VAR
1 maçı eksik olan Beşiktaş, 5 karşılaşmada 2 galibiyetle ve bir beraberlikle 7 puan toplayıp 18. sıradan 12. sıraya çıktı.

3
Bu sezon ligde iki galibiyet alabilen siyah-beyazlılar, ikisini de üçer gol atarak kazandı. Kartal, Trabzon'u 3-1 Denizli'yi 3-2 yendi.