Bu konuda her gün ortaya bir senaryo atılıyor. Liglerin bu şekliyle tescil edileceğinden gelecek sezon başına erteleneceğine kadar çok çeşitli iddialar ortalıkta dolaşıyor...

'2-3 hafta sonra karar verelim'

Bu konuda öncelikle iki aşamalı bir plan devreye sokulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, federasyonlara yaptığı bildirimde "2-3 hafta sonra koronavirüsün seyrine bakalım. Eğer spor müsabakalarının oynanması koşulları oluşursa, ligler için yeni bir başlama tarihi açıklayın" dedi.

Peki Nisan ortasında liglerin oynanması koşulları yine oluşmazsa ne olacak?

Bakanlık bu noktada da şunu söyledi:

"Nisan ortasında müsabakalara başlama olanağı olmazsa, ay sonunda bir kez daha durum değerlendirilmesi yapılsın. Şartlar uygunsa ligler için tarih belirlensin."

Peki yine başlamazsa ne olacak?

Ve en önemli nokta... İki değerlendirme sonucunda da liglerin oynanması mümkün olmazsa ne olacak, nasıl bir karar verilecek?

Bakanlık bu konuda da inisiyatifi federasyonlara vererek, "Her federasyon kendi karanını kendisi versin. Ligleri tescil mi eder, başka çözüm mü bulur, buna kendiniz karar verin" dedi.

Nisan ortasında seyircili...

Bir hafta maçlar seyircisiz oynandıktan sonra; 19 Mart'ta futbol, basketbol, voleybol ve hentboldaki ligler belirsiz bir süre ertelenmişti.

Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Nisan ortasında seyircili olarak ligleri oynatmayı umduklarını dile getirmişti.

Diğer yandan federasyonun da lig için farklı zamanlara göre hazırladığı senaryoları bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Ajansspor