Reha Kapsal bugünkü yazısında Beşiktaş'ın dün akşamki mağlubiyetini yorumladı.

İşte Reha Kapsal'ın yazısı:

Beşiktaş'ın 6. dakikada Vida'nın atılıp eksik kalmasından sonra yaşadığı savunma zaafiyeti özellikle ilk yarı en üst seviyeydi. Bunun nedeni Beşiktaş, savunma geçişlerini iyi yapamayan ve de bireysel olarak savunma yönü güçlü oyunculardan kurulu bir takım değil. Hiçbir takım sahada eksik kalmak istemez. Eksik kaldıktan sonra ise oyuncuların farklı tavır, farklı mücadele ve agresiflikle saha içerisinde yer alması gerekir. Ancak Beşiktaş'ta bu da yoktu.

Abdullah Avcı'nın takımlarında topa sahipseniz yalnız hücumdan değil savunmadan da bahsedersiniz. Beşiktaş, bu anlamda topa sahip olup, oynamak istedi ama takım 10 kişiydi.

Burada özellikle 10 kişi kaldıktan sonra saha içinde savunma bütünlüğüyle hareket edemeyen Beşiktaş, rakibine de çok pozisyon verdi. Gazişehir'de Twumasi, Diarra ve Kayode için tam istediği geniş alanlar oluşmaya başladı.
***
Avcı, devre arasında yine oyuncu değişikliği hamlesi yapmadı, sistem değiştirdi, 3-1-4-1'e döndü. Arkasından da oyuncu hamleleri ve sistem değişikliklerine gitti.

Elneny'nin sorumsuzca atılışından sonra aradaki fark ortaya çıktı. 11'e 10 ve 10'a 9'da Gazişehir bir kişi fazla oynadı. Atiba ve Umut Nayir, doğru hamlelerdi. Beşiktaş, oyunu dengelemeye başladı, aradaki fark buydu.

Beşiktaş'ın bireysel iyi oyuncuları olabilir ama saha içi uyumsuzluğu ve organizasyon eksikliği var. Bu arada Ljajic, bu sezonki 4 maçta da beklenen performansından çok uzak. Beşiktaş 10 numara performanslarında Sosa ve Talisca gibi oyuncularla saha içinde fark yaratmış bir takım. Ljajic geldiğinden beri bu performanslara ulaşamadı.
***
Beşiktaş, ilerleyen haftalarda iyi olabilir... Rakiplerle puan farkı açılmaz, Burak da dönerse farklı seviyeye gelebilir. Tabii ki Güven genç ve yetenekli oyuncu. Yalnız sırtı dönük santrfor profinde bir oyuncu değil. Bu da Beşiktaş'ın özellikle santrfor eksikliğini Burak gelinceye kadar Umut Nayir'le doldurması Beşiktaş adına daha doğru hamle olacaktır. N'Koudou ve Diaby, dar alan beceresi yüksek değil ama geniş alan becerisi daha üst seviyede futbolcular. Avcı'nın pas oyunuyla oynayıp, topa sahip olma oyunuyla ilgili eldeki kadroyu gözden geçirip, farklı bir oyun kurgusu bulması gerekir.

Abdullah Avcı, Vida atıldıktan sonra hem oyuncu değişikliklerinde hem de sistem değişikliğinde oyuna müdahalede geç kaldı..

Reha Kapsal - Fotomaç