İçimde bir kavga var dün geceden beri. Siyah olan; böyle hocalık mı olur, 3 tane düz adamdan büyük takım orta sahası olmaz söyleminde. Beyaz ise 10 kişi kalıncaya kadar maçı bitirdi, 3'ü buldu o kadro, ne anlatıyorsun cevabında. Siyah daha baskın; "10 kişiden sonra hocaya kal gelmesi düşünce ve aksiyon felci geçirmesine ne diyorsun?" atağını, "Öyle de böyle de 3 puanı aldın, işine bak kardeşim!" ile geçiştiriyor beyaz taraf. Karar veremedim hakikaten. Tam hocaya kızıyorum; korkak (kişilikten ziyade başladığı 11 için) yetersiz, taktik bilgisi düşük, Beşiktaş’ın daha tecrübeli, kendini kanıtlamış bir hocaya ihtiyacı var diyorum; sonra giden son iki hocayı hatırlayıp yok topu kazanma süresi, yok sahte bek, yok bitmeyen ve de anlaşılmayan felsefi basın toplantıları geliyor aklıma. "Tamam ya, Sergen camianın içinden gelmiş görece de zeki hoca, elbet bulur doğru yolu!" şeklinde kapatıyorum konuyu. Hala ikna olamadığım ve de sanırım olamayacağım işler var. N'sakala mesela, 10 üstünden ilk defa 5-6 lık oynadığı maçta (her ne kadar oyuncu kendini erken yere bıraksa da) gitti bastı adamın ayağına. O dakikada gol olsa 3-3 e dua ederdik herhalde. İşte böyle bir sol bekin var. Sonra sol açığının hali. Topu kucağına alsa çizgiye inip kesemez içeri. He tersten ortalara gol yapar hatta bak yaptı diyorsan, o taktiği kesmeleri 10 dakikalarını alır eli yüzü biraz düzgün takımların. Koskoca takım sağdan terse keseceğin toplarla arka direkte gol bulma taktiği ile sahaya çıkacaksa vay halimize! 

Ben hala N'Koudou, Adem, Ozi, Töre, Mensah oynaması gerekir diyenlerdenim. Düz topçular ile sahamda Gençlerbirliği'ne kaybedeceğime, dışarıda Konya'dan 4 yiyeceğime topu oynayan ama yumuşak ayaklarla kazanamamayı tercih ederim. Ayrıca bu adamlar savunma yapmaz, koşmaz eleştirilerini kabul etmiyorum. Hele de takımın başında "Şifo - Sergen beraber oynayamaz" diye saçma sapan eleştirilenlerden biri varsa. Futbol iyi futbolcu ile oynanır. Yönetimin görevi iyi topçuları almak, paralarını ödemek, ortamı yaşanabilir hale getirmek; hocanın görevi ise bu adamları nasıl gerekiyorsa, neye ihtiyaç varsa öyle oynatmaktır. Kimse kimsenin görevini yapmamalı, her sıkıştıklarında taraftara sığınmamalıdır deyip dünle ilgili bir iki konuya değinelim. Sağ bek tamam da birader, neden bu çocuğu (en kötü) Eylül başında getirmedin? Sağ açık da müthiş kalite. Güçlenir, ayrıca kiralığım sıkmayayım tribine girmez ise büyük katkı yapar. Ama Töre’ye de yer bulmak lazım, o nasıl olacak bilemedim. Aboubakar bence kötü değil, çok daha iyi olacak. Ama onun iyiliği arkasındaki üçlünün belli bir kalitede ne kadar araya salabildiği ile de alakalı. Welinton için başından beri söylüyorum. Bence Beşiktaş’a son 10 yılda gelen tüm stoperler arasında küme düşmez. Ersin için kulube vakti. Tecrübesizlik, titreklik paçalarından akıyor. 2 golü de sakin Ersin yemez bence. Ama baskıyı kaldıramayacaksan, kalende küçüleceksen işin çok zor olur bu takımlarda.

Hakem için iki laf: Biz Beşiktaşlıyız, kabul ederiz. Kırmızı kart doğru, hata tamamen o anda beynine kan gitmeyen Josef’te. Bence vermediği 2 penaltı var Denizli'ye. İzleyip vermediğini ben de vermezdim ama, objektif değilim tabi ki.

Son olarak bu hafta itibari ile localar açılıyor ve taraftarımız yaklaşık 1500 kişi de olsa orada olacak. Kabul ediyorum, az da olsa bir gelir kalemi olacak. Ama bu noktada yönetimden keşke yapsa diyeceğim bir hamle var. Beşiktaş taraftarının en büyük özelliği hangi gelir durumundan olur ise olsun stada girdiğinde görevini yapması, yani takım için sonuna kadar bağırmasıdır. Loca dediğimiz alanlar kısa süreliğine tribündür artık. Bu yüzden localardan da ortamı rakip ve hakem için zorlaştıracak desteği alacağımızı tahmin ediyorum. Fakat işte tam da burada küçük bir kıvılcıma ihtiyaç da olabilir. Önerim, her tribünün 2 locasının öğrenci locası şeklinde fiyatlandırılması ve bu karşılanabilir rakamlarla tribünün bağıran kesiminden kişilere yol açılmasıdır. Topu topu 120 -150 kişiden bahsediyoruz ama etrafına olan etkisi ile tüm locaları devamlı destek vermeye itmeleri sayılarından fazla iş yaptıracaktır. Unutulmasın, galibiyet için TFF den alınan para bu 6 adet locanın getirisinden çok fazla olacaktır.

Bülent Bilirgen / Duhuliye