Beşiktaş, Kayserispor maçının ardından oturup düşünmelidir. Ne yaptım? Ne yapmak istiyordum? Ne oldu? Gibi üç net soruya, üç net cevap verebilirse Beşiktaş geleceğini kurtarır.

Beşiktaş’ın, küme düşmemeye oynayan takıma karşı, 3 ön libero ile maça çıkması Sergen Yalçın adına yanlış karardı. 3 ön libero ile oynaması, takım adına orta sahada üstünlük sağlayamadı.

Necip-Elneny-Atiba üçlüsüyle orta sahada başlıyorsanız, topa sahip olarak oynadığınız oyun için doğru bir üçlü değil. Ljajic gibi oyuncunun tabi ki eksikliği hissedildi. Yalnız, hem Boateng hem de Nkoudou dururken, Sergen Yalçın'ın Necip tercihini anlamak mümkün değildi.

Eldeki kadro malum, bu şartlarda ne yapılabilirse en iyisini yapmak önemli...

Sergen Yalçın’da, her maçta bir arayışa girmek zorunda hissediyor kendini... Dün Necip'i orta sahaya koyması bu arayışların bir eseriydi elbet ama kabul edelim ki, kötü bir eserdi!

Çok fazla eleştirecek değilim, malzeme bu.

37 yaşındaki Atiba sahanın yıldızı, geçen hafta sahanın yıldızı Burak Yılmaz ise ortada yoktu.

Beşiktaş 1-0 öne geçse, maçın şekli çok daha farklı olacaktı burada kaleci faktörü vardı.

Kaleciler değişse skor da değişebilirdi.

19 yaşındaki Rıdvan, Hasan Hüseyin Acar'ın attığı ilk golde savunmadan çıkarken top kaptırırken gole neden oldu. 19 yaşındaki Ersin de Hasan Hüseyin'in ikinci golünde pozisyon hatası yaptı.  Evet gençleri kazanmak lazım ama bu şekilde olmamalı.

Futbolun altın kuralı, atanın ve tutanın iyi olacak.

Necip'in oynadığı her maçta kaybeden bir Beşiktaş var. Necip’i kadroda gören sosyal medyada eyvah diyor ama her gelen teknik direktöründe ona şans tanıması   ilginç.

Caner sezon sonunda gidecek diye mi oynatılmıyor. Asist özelliği fazla olan Caner in,  Rıdvan ın yerine tercih edilmesi gerekirdi.

Beşiktaş, Kayserispor maçını kaybederek Avrupa yolunda eline gelen büyük bir fırsatı tepmiş oldu.

Trabzonspor’un gelecek sezon Avrupa Kupaları’ndan, men cezasının bulunması sebebiyle Bordo-Mavililer’in sıralamayı ilk 2’de tamamlaması halinde 3. konumda bulunacak takım, Şampiyonlar Ligi’ne ön elemeyle gidecek. Bu maç ve kaybedilen iç sahadaki Antalyaspor maçlarındaki puanlar kulübün bu zor durumda olduğu dönemde ciddi bir gelirden edebilir.

Kalan maçlar alınırsa,  seri başı olacak olmamız Şampiyonlar Ligi kapısını açar.

Masis Kuyumcu / Duhuliye