Fikret Orman'ın basın toplantısında konuşan Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

- Raporun, daha önceden kulübe verildiğini biliyorum. Bu rapor, aylardır kulüpte inceleniyor. KPMG'yi çok da büyütmemek lazım, denetleme firması. Adama 'Ultrason cihazı yok' dersen, adam da rapora öyle yazar.

- KPMG'nin tesislere gelip tek tek envanter saydığını düşünüyor musunuz? Beşiktaş genel kurulunda o kadar salak bir insan yoktur. Bu rapor, aylardır kulüpte. Bu raporun bir gün önce yayınlanacağını da biliyordum. Algı yaratacaklar.

- Bu tapusuz daireler projelerini geliştiren kişi Ahmet Nur Çebi. Mesut Urgancılar, kendi başkanına kumpas kuruyor. Ahmet Nur Çebi, o inşaat şirketlerine demir satmış.

- Yarın kongreye geliyorum. Bugün burada konuştuğumdan daha acı konuşacağım. Ve sanmasınlar ki mahkemede yalnız biz olacağız ekipçe, hayır siz de olacaksınız orda!

- Bakın buradan söylüyorum. Bu rapor savcılara gitsin. Bir tane bile dava açılmayacak. O raporun tamamı tırıvırı. Ben avukatım bakın. Şafak o gün söyledi bunu dersiniz.

- Otoparkın yanındaki EspressoLab'ın sahibi kim? Emre Kocadağ. İhale ile mi almış, yoksa İcra Kurulu kararıyla mı almış? Bunlar algıyı çok iyi yönetiyor!