Türkiye'de bir dönem Galatasaray'ı çalıştıran İtalyan teknik direktör Roberto Mancini’nin danışmanı Nicola Innocentin, Beşiktaş’ın yeni transferi Vitor Hugo'yu değerlendirdi.


Roberto Mancini'nin Galatasaray'ın başına geçişi sırasında süreci yöneten isim olan İtalyan Nicola Innocentin, Vitor Hugo'yu övdü ve Beşiktaş'ın çok isabetli bir transfer yaptığını söyledi.


İşte Innocentin'in Brezilyalı savunmacıyla ilgili sözleri: Vitor için söylenebilecek üç kritik şey var; dinamik, hızlı ve güçlü. Bu üç özelliğiniz yoksa zaten İtalya'da savunma oyuncusu olmanız da kolay değil. Hızı sayesinde ileriye de sıkça çıkan Vitor, takımı hücumdayken özellikle korner vuruşlarında ne kadar etkili olduğunu bizlere gösterdi. İyi sıçrıyor ve bu ona savunma yaparken de büyük fayda sağlıyor. Türk futbolunda fark yaratır.


ADAPTASYON SORUNU YAŞAMAZ
Fiorentina'da birlikte çalışma yaptığım futbolcuların bana söylediği; antrenman disiplini çok fazla olan, futbol dışında kaliteli bir hayat süren bir isim. Böyle oyuncular, genç futbolcuları da olumlu etkiler. Türkiye'ye gelen Brezilyalı futbolcular adaptasyon problemi yaşamıyorlar. Bunun en önemli sebebi de Türk insanının aynı Brezilyalılar gibi sıcak kanlı ve dost canlısı olmaları. Futbola olan büyük tutkuları yüzünden de Brezilyalılar adaptasyon sorunu yaşamıyor. Vitor için de bu böyle olacaktır.


AVCI İLE ZİRVE YAPAR
Kaliteli teknik direktörler sadece kendilerini değil, oyuncularını da yukarı çekerler. Abdullah Avcı, teknik ve taktik olarak nasıl çalışması gerektiğini iyi bilen birisi. Vitor Hugo'ya kariyerinin en iyi sezonunu yaşatabilir. Beşiktaş onun için iyi bir deneyim olacak. Türkiye, bir futbolcu ve teknik adam için çalışılabilecek en güzel yerlerden bir tanesi, bunu Roberto Mancini'den biliyorum.
Sabah