Akkoyun'un detaylı analizinde öne çıkan tespitleri şöyle:

AGRESİF YUNAN LİGİNDEN PREMİER LİGE... 

Arthur Masuaku Fransa'nın Lille şehrinde doğup büyüdü. Futbola da Lille'de başladı ama kendi verdiği bir röportajda söylediği üzere, yeterince iyi olmadığı için Lille'de devam edemedi.

Ayrıldı Valenciennes takımının altyapısına girdi. O takımda profesyonel oldu. Orada dikkatleri üzerine çekti.

Sözleşmesi sona ererken bir karar verme aşamasına geldi. Ya Fransa'da alt liglerde ya da takımların alternatif oyuncusu olarak devam edecekti. Ya da forma şansı bulabileceği, Fransa dışında, belki de beş büyük lig dışında bir takıma gidecekti.

O ikincisini tercih etti. Henüz 19 yaşında Yunanistan'a, Olympiakos'a gitti. Ve Olympiakos'ta süre almaya başladı. Hem agresif taraftar önünde futbol oynamaya başladı; bunu öğrendi hem de Şampiyonlar Ligi'ni tecrübe etti.

Ve Olympiakos'tan ayrılmaya karar verdiği dönemde Inter'le, Juventus'la, Roma'yla birçok İtalyan takımıyla ismi anıldı. Genova'nın ciddi bir teklifini reddetti. Hayâli Premier Lig'de oynamaktı ve Premier Lig kapıları ona Westham'la açıldı. Westham'a transfer olduktan sonra da yolu İstanbul'a düştü. Şimdi de Beşiktaş'ın formasını giyecek. 

MASUAKU 3'LÜDE DE, 4'LÜDE DE ANA PLAN İÇİNDE OLABİLİR 

Masuaku'nun sahadaki dizilişte alacağı pozisyona bakarsak; Beşiktaş 4'lü savunmaya dönebilir ki bunu son hazırlık maçında görmüştük. Ama Beşiktaş'ı zaman zaman 3-4-1-2 gibi de izleyebiliriz. 

Bunu özellikle söylemek lazım. Çünkü Masuaku, 4'lünün sol kenarında da oynayabilen bir sol bek, 3'lüde kenar beki, kanat beki olarak da oynayabilen bir sol bek.

Valerien İsmael'in oyun planı, savunma olarak 3'lüye de dönse, 4'lüye de dönse Masuaku'yu ana plan içerisinde tutabilir. Bu da oyuncunun Beşiktaş'a sunacağı katkılardan bir tanesi olur. 

HEM SOL ÖNDE HEM SOL BEKTE OYNADI 

Masuaku atletizmiyle, gücüyle, hızıyla oynayan oyunculardan, bu tip beklerden biri. Geldiği takım olan Westham'da, dörtlüdeyken daha çok Creswell sol bekte oynuyordu.

David Moyes' in 3-5-2'sinde ise Masuaku daha fazla süre buldu. Sol önde oynadı. Hatta Beşiktaş'a gelmeden önce yaptıkları son 2 hazırlık maçı olan Reading ve Servette maçlarında 4-2-3-1'in sol önündeki oyuncu olarak oynadı. Luton Town maçında ise 4-2-3-1'in arka dörtlüsünde sol bek olarak yer almıştı. 

ROLÜ GEREĞİ TÜM ÇİZGİYİ KULLANABİLEN BİR OYUNCU

Arthur Masuaku atletizmi olan, hızı olan, sürati olan bir oyuncu. Ve bu özellikleri de ona daha ziyade tüm çizgiyi kullanabilen bir kanat oyuncusu, bir kanat beki rolü tanımlıyor. Burada, her zaman pozisyonlardan ziyade rolleri vurgulamak lazım. 

Evet, oyuncu dört tane savunmacının olduğu bir takımda en kenardaki savunmacı olabilir. Ama rolü itibariyle tüm çizgiyi kullanır. Bu da ona bir kanat rolü biçer.

Bu sayede merkezdeki oyuncu çok fazla kenara açılmamış olur. İkinci santrfor olarak kullanacağınız oyuncu da santrafora daha çok yardımcı olur.