Beşiktaş'ta son 2 sezonun en önemli kazanımlarından biri de genç yetenekler... Çifte kupa ile kapatılan sezonda takımın en önemli 2 isminden biri kaleci Ersin Destanoğlu ve sol bek Rıdvan Yılmaz olmuştu... Teknik direktör Sergen Yalçın, bazı kesimler tarafından "risk" olarak değerlendirilen bir karar almış ve kaleyi 19 yaşındaki Ersin'e emanet etmişti. Başlarda eleştirilse de forma giydikçe özgüven kazanan Ersin, Beşiktaş tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

RIDVAN MİLLİ TAKIMA KADAR YÜKSELMİŞTİ 

Ersin kadar olmasa Milli Takım'a kadar yükselerek Türk futbolunun yeni sol beki olan Rıdvan Yılmaz da artık Beşiktaş'ın ilk 11'ine yazılan isimlerden biri... Genç yetenek kısa sürede kendisini kanıtlarken her iki futbolcu da bir anlamda mecburiyet ve kadro yetersizliğinden şans bulmuş bu fırsatları çok iyi değerlendirmişti.

SERGEN'DEN GENÇLERE ÖVGÜ

Beşiktaş, bu sezon yine böyle bir sürece girdi. Savunma hattında peş peşe yaşanan sakatlıklar sonrası 18 yaşındaki Serdar Saatçi forma şansı bulmaya başlarken, önce lig ardından Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterdi. Devler Ligi'nde sahne alan bir diğer genç yetenek ise Berkay Vardar oldu. 18 yaşındaki futbolcu sakatlık sonrası oyuna dahil olup 20 dakika sahada kaldı. Her iki futbolcu da alkış toplarken Sergen Yalçın öğrencilerinden övgüyle bahsetti. 

DUHULİYE.COM