Peki, Özdilek neler söyledi? İşte detaylar...

Mehmet Özdilek, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a özel açıklamalarda bulundu. Özdilek'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"3 oyuncumuz travma geçirdi"

Kulüpte yaşanan koronavirüs salgını ile sözlerine başlayan Özdilek, "Söylenen tedbirlere uyarak hayatımıza devam ettirmeye çalışıyoruz. Şu an pozitif vakalar negatife döndü. 11 tane pozitif vakamız vardı ve hastanede karantinaya alındılar. 7 gün içerisinde 3 test yapıldı ve hepsi negatif çıktı. Tabii evde izolasyonları devam ediyor. Oyuncularımızın 3'ü psikolojik travma geçirdi, nasıl geri dönecekler bilemiyorum. Sonuçta herkesin fikrine saygı duymak lazım, sahaya çıkan ve mücadele eden onlar. Biz verilen protokolü uygulamaya çalışırken bunların insan olduğunu da unutmamak lazım. Aileleri var, çocukları var. Yaşadıkları travmalar kolay bir şey değil, hak vermek lazım. Bu süreci çözmeye devam ediyoruz. Hangi oyuncu olduğunu söylemek insan haklarına da aykırı. Uzun bir aradan sonra geri döndük ve fiziksel olarak sıkıntlar var. Kilo almalar var, yağ oranlarında yüksel var. En azından sakatlık olmadan hazırlamaya çalışıyoruz. Almanya bunun hazırlığını 3 ay önce kurallar koyarak ve denetleyerek başladı. Bizdeki sıkıntı şu: Sahaya geri dönüş protokolü geldiğinde bu prosedüre uyarak birçok kulüp başlamıştı. Neye göre hangi tarihe göre başlamıştı. Geri dönüş protokolü geldikten sonra evreleri uygulamaya başladık. Biz bunları doğru uygularken birçok takım çok erken başladı. Bizim, Beşiktaş'ın ve bazı kulüplerden sonra yapmaya başladı. İkinci testleri yapmayan takımlar var." dedi. 

"28'inde yapılacak açıklama çok önemli"

Özdilek, "Oyuncu grubuna çok inanıyorum. 28 haftada bir ve ikinci sıradan geriye düşmemiş bir takımdan bahsediyoruz. Bugün itibarıyla aktif dinlenmeden vakit geçirmek kolay deği. Zor oyuncular için. Takım antrenmanı başka bir boyut. Başladığımız süre içinde hafif sıkıntılar oldu, kilo gibi... Çok kutsal bir aydayız. Oruç tutan oyuncularımız var. bu vesileyle hayırlı bayramlar diliyorum. Sakatlıkları minimumize ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ayın 28'inde yapılacak açıklama çok önemli. Hazırlıklarımızı yapmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Nihat Özdemir ayrı diyor Sağlık Bakanı ayrı"

"Küme düşme kalsın ve gelecek sene 21 takım ile devam edilsin" sözleri üzerine Özdilek "Şu an bizim yaptığımız yorumlar havada olan yorumlar. 28'inde yapılacak toplantı sonrası birçok şey açıklanacaktır. Örneğin bu yapılan testleri kimler tarafından kontrol edilecek? Maçlardan önce, maçlardan sonra. Bunların aydınlanması çok önemli. Biz birçok deplasmana gideyiz, deplasmandan gelen takımlar olacak. Bu virüsün bulaşıcı olduğunu düşünürsek bizlerin yakalanmama gibi bir lüksü yok gibi. Kontrol mekanizası en çok merak ettiğim konulardan. Yapan ile yapmayan takımlar arasında çelişki ortadan nasıl kalkacak merak ediyorum. Almanya'nın prosedürü farklı, oyuncuyu ayırıyorlar. Nihat Özdemir'in açıklamalarında oyuncuları ayırıp devam edeceğiz diyor, Sağlık Bakanı ayrı diyor. Almanya 14 oyuncuya kadar devam edebiliriz diyor. Biz de 1-2 oyuncu takım için çok önemli oluyor. Bizde her şeyi alt üst edebiliyor." diye konuştu. 

"Şampiyon olacağımızdan da adım gibi eminim"

Mehmet Altparmak'ın "Kalan maçları oynamak istiyoruz" açıklaması üzerine Özdilek, "Herkesin fikrine saygı duyuyorum. Kimse oynamamak gibi bir düşünceye sahip değil. Reel olarak bakıldığında test yapmadan grup halinde çalışmaya başlıyorsanız, farklılıklar ortaya çıkıyor. Siz protokole uyarken birkaç takım grup çalışmasına başlıyor. Bu gerçekçi bir yarış olmuyor. Biz diyoruz ki oynamaktan korkmuyoruz, şampiyon olacağımızdan da adım gibi eminim. Sadece tüm kulüplerin protokole uygun hareket etmesi gerekiyor, eden olmuyor. Herkes  biliyor o takımları." dedi. 

"Sehic'in Beşiktaş'a..."

Özdilek, son koronavirüs test sonucu negatif çıkan Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş ile ismi anılan Ibrahim Sehic hakkında konuştu:

Ahmet Nur Çebi'nin son testinin negatif çıkmasına çok sevindim, konştum kendisiyle de. Bizdeki çalışanlarda da semptom yok, bu da çok sevindirici.

Ibrahim Sehic çok önemli bir oyuncu bizim için. Milli Takım oyuncusu. Karakterli ve yetenekli bir oyuncu. Türkiye'deki en iyi 5 kaleciden biri bana göre. Bize de geliyor Sehic'in Beşiktaş'a gideceği. Lig bittikten sonra ne taraf için hayırlı olacaksa o kararı vereceğiz. Hem Sehic için hem kulüp için. İyi kaleci ve iyi çalışıyor. Hayırlısı olsun. Bu takımı hep beraber lige çıkaracağız ve daha sonra bu durumları konuşacağız. Onun son haftalarda  performansına ciddi ihtiyacımız var.