Vida, Beşiktaş'tan ayrılacak mı? Omar Elabdellaoui, Galatasaray'la anlaştı mı? Yabancı sınırı değişecek mi?

Omar'ın transferi 2 hafta önce bitmişti!

Bir dönem birlikte çalıştığı Omar Elabdellaoui'nin Galatasaray'la anlaştığı iddialarını değerlendiren FIFA Menajeri Uğur Avadan, "Biz 3 hafta önce bunu konuşmuştuk. Oyuncunun menajeri şu anda ağabeyi. Ben onlara desteğe ihtiyaçları olup olmadığını sormuştum. Bana 3 hafta önce yardıma ihtiyacımız yok demişti. Bence bu transfer 2 hafta önce bitmiş. Bu benim düşüncem. Oyuncunun ağabeyi bu transferde kimseye ihtiyaç duymadı ve transferi bitirdi. Bence çok başarılı bir transfer. Omar çok iyi bir oyuncu. Mariano'nun kariyeri çok üst düzey ancak artık yaşlandı. Linnes'in bir ekstrası yok ancak kötü de oynamıyor. Omar, Mariano ve Linnes'ten sonra fark yaratacaktır. Fizik kalitesi çok iyi ve hücuma katkısı yüksek olan bir oyuncu" şeklinde konuştu.

"Yabancı sayısı düşmeli"

Değişmesi gündemde olan yabancı sınırını değerlendiren Avadan, "Burada en azından bir planlama var ancak açıklamalar çok geç yapılıyor. Bu planları yapmak çok zor olmamalı. Benim duyduğuma göre kısıtlamalar bu seneden itibaren geçerli olacak. Burada 18-19 tane yabancısı olan kulüplerimiz var. Kulüpleri maliyet olarak rahatlatmaya çalışırken daha da dara düşüreceğiz. Ben yabancı sayısının kısıtlanması gerektiğini düşünüyorum. Futbol ekonomisi bu kadar yabancıyı kaldırmıyor. Bu düşüş kademeli olmalı çünkü mevcut kontratlar var. Ben burada tribündeki yabancılara da karşıyım. Bence oyuncuların sahada oynama zorunluluğu olmalı. Planlı gitmek için bazı şeyleri erken açıklamak lazım. Bizim %100 küçülmemiz lazım. Ekonomimiz bu durumu karşılamıyor. Bu kuralı açıklayanların kulüplerin zararlarını karşılaması lazım. Bu sene zaman az olduğu için hareketli günler bizi bekliyor. Transfer döneminin 31 Temmuzda başlayacağı söyleniyor. Yabancı sınırının değişeceği söyleniyor. Kulüperin planlı olmasını istiyoruz ancak her şeyi son dakikaya bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Vida kalmak istiyor"

Son olarak temsilcisi olduğu Domagoj Vida'nın geleceği hakkında konuşan Uğur Avadan, "Vida'yla ilgili yeni bir gelişme yok. Şu anda bir gelişme olamaz çünkü Beşiktaş'ın bir Şampiyonlar Ligi şansı var. Şu dönemde transfer konuşmak ayıp olur. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali var. Beşiktaş, Şampiyonar Ligi'ne katılırsa çoğu sorununu çözecektir. Vida, Beşiktaş'ta kalmak ve şampiyon olmak istiyor. Vida'nın bu isteği %99 değil %100" diyerek sözlerini tamamladı.