Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, geçtiğimiz günlerde Bernard Mensah ile ilgili Beşiktaşla görüsüldüğünü açıklamıştı. Duhuliye.com un edindiği bilgiler doğrultusunda bu transferin gerçekleşme ihtimali oldukça düşük. Kayserispor'un Mensah transferinden dolayı eski kulübü Atletico Madrid'e 2.8 milyon euro borcu bulunmakta. Kayserispor'un Mensah'ı satması veya kiralaması durumunda, gelirinde %40 ını İspanyol kulübüne ödemek zorunda. Kayserisporun mensah transferinden zarar etmeden kurtulması için Ganalı oyuncuyu minimum 4 milyon euro civarında bir bedele satması gerekiyor.

Diğer yandan, Bernard Mensah Kayserispor'dan 1.1 milyon euro net garanti maaş alıyor, bu maaş her sene 100 bin  euro artarak devam ediyor. Beşiktaş'ın önümüzdeki sene Ganalı oyuncuyu transfer etmesi halinde minimum 1.2 milyon euro maaş ödemesi gerekiyor. Mensah'ın, Beşiktaş'ta yaşanan maaş gecikmelerinden dolayı Kayserispor'dan aldığı maaşın üstünde bir maaş istediği de konuşuluyor. Zira Kayserispor, Bernard Mensah'ın sözleşmesinden dolayı serbest kalmaması için maaşını geciktirmeden ödüyor.

Yeni sezonda transfer giderlerini iyice kısmaya çalışan Beşiktaş'ta bu gerçekler doğrultusunda, Mensah transferinin gerçekleşmesine çok zor gözüyle bakılıyor.

duhuliye.com