İşte Demirkol'un açıklamaları:

"Beşiktaş’ın tıpkı Milli Takım’ın yaşadığına benzer pozisyon kayıpları yaşaması muhtemel... 3-4-3’te özellikle savunma/hücum geçişlerinde sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Trabzonpor’da özellikle kanat oyuncularının bundan yararlanması mümkün."

"Önder hocanın görevden ayrılmak istemesinin temel sebeplerinden biri, futbolcuların hedefsiz kalmaları nedeniyle yaşadıkları motivasyon kaybı. Bu, anlaşabilir bir durum. Beşiktaş rakip ceza sahasında en çok topla buluşan takımlardan biri. Ligde en fazla net pozisyona giren takım. Ama olmuyor ve olmadıkça da sorunun ne olduğu konusunda kafalar karışıyor, bir güven bunalımı ortaya çıkıyor. Bunu toparlamak kolay değil. Bu yüzden sistem değişikliğine farklı şekillerde bakabiliriz."

"Sorun diziliş değil, dolayısıyla gereksiz diyebiliriz. Ya da oyuncuları bir silkelemek, ezberleriniz dışında bir şey yaparak yeniden motivasyon sağlamalarına yol açabilir de diyebiliriz. Ismael muhtemelen 3’lü savunmayı Wellinton-Vida-Montero gibi dizecek. Rosier ve Rıdvan iki kanadı tutacak. Merkezde Souza ve Can yer alacak. Bu aslında temel bir kadro farkı yaratmıyor. Ancak merkezi 2 kişiyle tutmanın rakibe sayısal üstünlük verme durumu ortaya çıkabilir."