Kongrede değişmeyen tek şey kongre simsarlarıydı. Süleyman Seba sonrası her başkanın çevresinde mevzi alan, sesleri gür çıkan bu işi meslek edinmiş herkesin tanıdığı simsarlar bu kongrede yine başroldeydi.

Son yıllarda Beşiktaş genel kurulunu iyiden iyiye saran, başkana yakın durarak nemalanma peşindeki, Beşiktaş kongre üyeliğini meslek haline getiren çevreler ön saflarda görevlerini yerine getirdiler. Bu zatı muhteremler, 102 milyon Euro kayıp yüzünden ibra edilmeyen, suçlanan Fikret Orman’ın, ibra oylamalarına iki ellerini kaldırarak ibra eden en has adamlarıydı. Hafta sonu gördük ki hepsi mevcut iktidarın yanında yerlerini almış, zamanında büyük başkanları olan Fikret Orman’a “Orman paralar nerede” sloganları atıyorlardı. Tarih tekerrürden ibarettir, bu şahıslar aynı şekilde Yıldırım Demirören seviciliği yaptıktan sonra “Yeter Demirören” sloganlarına dönmüşlerdi.

Şimdi merak ediyoruz, bu kitlenin gelecekte Ahmet Nur Çebi ile ilişkileri nasıl olacak? Fikret Orman döneminden tecrübeli olduğumuz bir gerçek var ki bu kongre simsarları iktidar değiştiğinde ilk iş yeni iktidardan yana pozisyon alıp Çebi yönetimini enkaz bırakmakla suçlayacaklardır. Beşiktaş camiasının en eski simalarından Abdülkadir Orman’ın oğluna bu muamele yapıldıktan sonra, camia içindeki geçmişi 8-10 sene olan bir başkan ve yönetim kurulunun bu şekilde harcanması çok daha kolaydır. Yine görünen bir gerçek var, bu asalaklar Beşiktaş camiasından temizlenmediği müddetçe, Beşiktaş ilerleyen yıllarda ne Başkan adayı ne yönetici bulacaktır.

Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyoruz ama kongre sonrası kulislerde bu simsarların en meşhurunun Fikret Orman ve arkadaşlarına salona kongre üyesi getirip “seni ibra ettiririz” yalanıyla 700.000 TL yi ceplerine indirdiği konuşuluyor, sonuç malumunuz. 
Cumartesi kongreye giriş yapan üye sayısı 1000 kişi iken ibra sırasında 510 kişinin oy kullanması, Orman’ı ibra eden kişi sayısının 7 olması bu simsarların gerçek maksadını ortaya koymaktadır.

Doruk Koç / Duhuliye