Urgancılar, Beşiktaş’ın içinde bulunduğu mali durumu ve olası Talisca transferini de değerlendirdi.

İşte  Mesut Urgancılar’ın açıklamalarında derlediklerimiz:

ÇOK CİDDİ BİR GELİR KAYBIMIZ VAR

"Takımımız bütçesini 30-35 milyon eurolara düşürmemiz gerekiyor. Şu an içinde bulunduğumuz durumda yıllık gelirlerimizin yüzde 25’inin uçup gittiğini görüyoruz. Yayın gelirlerini alamıyoruz, 8 oynamadığımız maçın gelirleri, Ligi bitirdiğimiz sıralama karşısında alacağımız paralar, bilet gelirleri, reklamlar ve sponsorlar...Çok ciddi bir gelir kaybımız var. Önümüzdeki dönem bilet ve kombine fiyatlandırması ile ilgili yeni bir çalışma yapmayı düşünüyoruz ama bunu şu an yapsak bile ne olacak önümüzdeki dönem birçok kişi bir çok kurum tasarruf yapmak durumunda kalacak.Ne yazık ki önümüzü göremiyoruz."

TFF’DEN BEKLENTİLER...

"TFF’ye müracatımız var. Onlarda evden de olsa çalışıyorlardır diye düşünüyorum.  Mesela 86-87 senesinin şampiyonu Beşiktaş diyebilirler bu konudaki müracatımıza bir baksınlar. Lisans yönetmeliği değişebilir. Kulüplerin daha ekonomik kadrolarla mücadele etmeleri için belli şartlar koyabilirler sadece UEFA ve FİFA’nın yönlendirmesini beklemeden bazı kararlar alabilirler."

EN BÜYÜK SORUN BANKALARLA YAPILAN ANLAŞMALAR

"Evet personel maaşlarında 3-4 ay geriden geliyoruz. Şu an Ziraat Bankası ve konsorsiyumda yapılan anlaşma en büyük sorun. Daha öncede söyledim bu anlaşma nasıl yapıldı diye sordum. Dahası o yoklukta nasıl transferler yapıldı? O dönemde bir oyuncunun menajerine yüzde 10’un çok üzerinde bir ödeme yapılmış. O parayla tüm personelim maaşı ödenir hatta para artardı.Kasada 250 milyon para vardı bu maaşlar neden ödenmedi? Bu soruları bizde araştırma yapan firmada soruyor bunların hepsini açıklayacağız.

Öncelikle kredi sözleşmesi yenilenmeli en önemli konu bu. Değiştirmeye çalışıyoruz ama değiştiremiyoruz öyle bağlayıcı maddeler var ki Beşiktaş’a sanki kayyum atanmış gibi. Personelimiz bizim canımız insan demez mi o dönem personelin maaşını ödeyelim. Bizim şu an devletin yardımına ihtiyacımız var. Spor bizim gündelik hayatımızın olmazsa olmazı ama henüz bir destek paketi açıklanmadı bu konuda bir destek bekliyoruz."

TALISCA BEŞİKTAŞ’A GELECEK Mİ?

"Bütçeyi 35 milyon euro’ya indirmemiz lazım. Önümüzü göremediğimiz ve kestiremediğimiz bu dönemde sevgili Talisca nasıl bir sözleşmede ne kadara oynuyor? Menajeri ne kadar ister? Bilmiyoruz. Bu felaket tablosu belki şu işe yarar dünyada oyuncunun ödemesi gereken menajer ücretlerini burada takımlar ödüyor. Allah kimseyi menajerlerin eline düşürmesin. Hadi oradan yüzde 70-80 indirim yapsa bile önümüzdeki yılın bütçesi ne olacak henüz kestiremiyoruz. Şunu da söyleyeyim menajerlere ödenmesi gereken normal ücret yüzde 10, Talisca’nın menajerine yüzde 38.6 ödenmiş. Belki önümüzdeki sezon bu imzaları atanlar Talisca’yı hediye ederler..."

DORUKHAN SÖZLEŞMELİ OYUNCUMUZ

"Dorukhan bizim sözleşmeli futbolcumuz bu gürültü patırtı niye çıkıyor söz konusu menajeri olup olmadığı kesim olmayan kişi neden gündem yaratıyor ve  bu menajerin geçmiş yönetimle ne işi, ne çıkarı var bilmiyorum. Bu konuda hem Dohukan’ı hem de Beşiktaş’ı yıpratmaya çalışmalarıdır."

SON OLARAK...

"Beşiktaş taraftarının gönlü rahat olsun bu felaket tüm dünyanın üzerinde hep beraber bu durumdan çıkacağız. Beşiktaş’a olan inançlarını kaybetmesinler. Bundan sonra Beşiktaş’ın erdemleri hepimizin başının tacı olacaktır. Beşiktaş’ı şu an dava etmiş insanlar var onlarda Beşiktaş’ın iyiliği için yapıyorlar.  Onlardan tek isteğim bizimle işbirliği yapsınlar, bir araya gelelim, güç birliği yapalım. Hepimiz Beşiktaş’ın iyiliğini düşünüyoruz kimsenin şahsi hesabına çalışmadığını düşünmek istiyorum."

duhuliye.com