Hakem istatistikleri bazı hakemlerin bazı takımların maçlarında çok lehe, bazılarında çok aleyhe karar verdikleri açıkça gösteriyor. Hiç şike olmadan lehe yöneten hakemleri verdi mi, şampiyon belirleniyor. Galatasaray yönetimi ve teknik direktörü hakemlere baskı kurmaya hala devam ediyor. Yeni MHK Başkanı olay çıkmasın diye boyun eğiyor. Bu sezon nasıl Galatasaray’ı tutan MHK Başkanları geldi, anlamak zor. Soruşturma açılmalı. Kimsenin işine gelmiyor.

Bülent Yıldırım 2 maçta şampiyonu belirledi. Beşiktaş-Fenerbahçe ve Galatasaray-Beşiktaş maçlarında Beşiktaş’ın 5 puanını yedi. Şimdi hakemliği bitse Beşiktaş ‘a ne fayda gelir? Başka MHK başkanı gelir, Beşiktaş maçına verir. Şimdiki Sabri Çelik gibi “Her hakem her takıma verilir” mantığıyla. Bülent Yıldırım bundan sonra Beşiktaş maçını adil yönetebilir mi?

Medarı iftiharımız Cüneyt Çakır nedense Beşiktaş maçlarında hep Beşiktaş aleyhine karar verir. Geçmişte sayılmayacak kadar çok aleyhe kararları vardı. Bu senede çok çabaladı. Galatasaray’la oynadığı ilk maçta lehe penaltı vermedi VAR düzeltti, aleyhe penaltı verdi VAR düzeltti, yani kararları Beşiktaş’ı mağlup etti.

Pazartesi oynanan Beşiktaş-Alanya maçında da çok çalıştı, ama başaramadı. Alanyalı’lara faul vermedi, sarı kart vermedi, olmayan yerlerden fauller icat etti. Yine aleyhe gol verdi. VAR iptal etti. Sağ olsun yan hakemle de avuta korner, ofsayt olmayan pozisyonları ofsayt verdi, aleyhe faulleri görmedi. Penaltıyı yediler. Penaltı sadece ayak temasıyla olmadığını bilmez mi Cüneyt Çakır. Burak’ı Alanya defansına yem yaptı.

Hakemlere Hakkımızı helal etmiyorum. Cüneyt Çakır Türkiye’de iyi maç yönetir diyenler bu maçı pozisyon pozisyon seyretsin.

İlhan Durusoy / DUHULİYE