Hakem tayini ile istenilen sonuç alınması önemli ölçüde sağlandığı biliniyor. Hakemler de insan her karakterde olanı var. Yükselmek için otoritenin istediği gibi maç yönetebilen var, kızgınlıkla aleyhe karar verenler de . Bunların birçoğuna şahit olduk. Bunların en barizi 2003-2004 sezonunda Cem Papila ile başlayan ve diğer hakemlerce devam ettirilen BJK’nin önünü kesmek idi. Bu dönem de faal hakem olan MHK Başkanı da BJK’nin Adana – BJK maçında 1-0 yenilmesinde rol oynamıştı.

Şimdi 2020-21 dünyada görülmeyen bir uygulama ile H.U. Meler’i ikinci defa üst üste maça verdi. (Rest çekiyor, kabadayılık mı kumar anlayışı mı?). Görev adamı hakem zaten BJK maçlarında en çok puan kaybettirmişti. Daha sonra bu sene başarılı sonuçlar alan BJK maçlarından en çok puan kaybettiği hakemleri seçmeye devam ediyor. Ve de aynı görev adamına rakibin maçında VAR tayin ediyor. Pozisyonları yorumcular anlatıyor. Ben iki tanesini dikkat çekeceğim, FB maçında Ghezzal’a rakibe dokunmadan sarı kart vermiş ve ertesi maç oynamamasını sağlamıştı. Aynı şekilde de Kasımpaşa maçında Wellington’a sarı verdi.  İzleyin göreceksiniz. Devamlı aleyhe kararlarla oyunu terse çevirdiği, aynı hakemin kasten verildiğinden futbolculardan elleri ayakları tutmadığının sonucu getirdiğini kimse göremiyor mu?

Korona döneminde tek zevkimiz maç seyriydi. Bunu da hakemlerin taraflı yönetimleri nedeniyle rakiplerin maçlarını izleyemiyoruz. Zaten stresli bir dönemde ruh halimiz bozuluyor.

MHK aynı şeylere devam ediyor, TFF de seyrediyor. Vicdanlı herkesi huzursuz eden bu duruma müdahale edecek bir otorite yok mu?

Duhuliye / ÖZEL RÖPORTAJ