Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda A Milli Takımımız, Hollanda'ya konuk oldu. Johan Cruyff Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan 6-1'lık skorla Hollanda oldu. Karadağ'a puan kaybeden, Cebelitarık karşısında oyunu eleştirilen Milli Takım, Hollanda'ya farklı kaybederek hem moral olarak dibe vurdu, hem de üçüncü sıraya düştü. Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 1. dakikada Davy Klaassen, 16, 38 (P) ve 54. dakikada Memphis Depay, 80. dakikada Guus Til, 90. dakikada Donyell Malen kaydetti. A Milli Takım'ın tek golü 90+2'de Cengiz Ünder'den geldi.

A Milli Takım'da sarı kart gören Orkun Kökçü ve Ozan Kabak'ın yanı sıra, 44. dakikada ikinci sarı kartla oyundan atılan Çağlar Söyüncü cezalı duruma düştü. Üç isim Norveç karşılaşmasında forma giyemeyecek. Hollanda'da Georginio Wijnaldum cezalı duruma düşen isim oldu.

Davy Klaassen'in 59. saniyede attığı gol, Phillip Cocu'nun 2005 yılında Romanya'ya 39. saniyede attığı golden bu yana Hollanda'nın Dünya Kupası Elemeleri'ndeki en erken golü olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Hollanda - Türkiye maçı, Hollanda'nın 2011'deki San Marino maçından bu yana 3-0'ı en hızlı yakaladığı karşılaşma oldu.

Bu sonucun ardından Hollanda puanını 13 yaptı, A Milli Takım 11 puanda kaldı. Ekim ayında A Milli Takımımız, Norveç ve Letonya ile karşılaşacak. Hollanda, Leton ve Cebelitarık ile oynayacak.

GRUPTA PUAN DURUMU

(13 puan) Hollanda
(13 puan) Norveç
(11 puan) Türkiye
(8 puan) Karadağ
(5 puan) Letonya
(0 puan) Cebelitarık

KALAN MAÇLARIMIZ

Norveç
Letonya (D)
Cebelitarık
Karadağ (D)