- Beşiktaş gençleriyle, yedekleriyle kazandı. Güven'in patlaması için yorumunuz nedir?

BÜLENT TİMURLENK: Sivasspor maçında karakterli oyun ve mücadelenin üstüne, yapması gerekenleri uzun zamandır yapmayan Güven'in yaptıklarıyla kazandılar. Milli Takım arasını kimse Sergen Yalçın kadar iple çekmemiştir. Evinde oynayacağı Sporting karşılaşması devam-tamam maçı niteliğinde. Bu dönemde yük Josef ve Batshuayi'nin üzerine bindi. Yalçın'ın elindeki kadro kalitesi rakiplerinin önünde. Ümit ediyorum, Portekiz takımına karşı düzgün bir zemine çıkar Beşiktaş.

LEVENT TÜZEMEN: Beşiktaş, sakatların bol olduğu dönemi az kayıpla geçti. Sergen hoca, tam takıma kavuştuğunda Beşiktaş'ı izleyenler büyük keyif alır. Güven muhteşem bir golcü. Verilen şansı kullandığı sürece Avrupa kulüpleri peşine takılır. Ancak Güven'in sorunu, biraz gamsız ve gençliğinden dolayı da eğlenmeyi çok seviyor. Güven sadece Beşiktaş'ın değil, bu formuyla Milli Takım'ın da birinci golcüsü olur.

GÜRCAN BİLGİÇ: Sakatlık sayıları Beşiktaş'ın rakiplerinin ağzını sulandırdı. "Yener miyiz?" diye düşünerek oynadılar ve bu da forvetlerin işine yaradı. Batshuayi üstüne yoğunlaşınca rakip defans, Güven kendini unutturdu ve iki mükemmel gol attı. Bu maçlar fırsattır. Genç futbolcu da bunu iyi değerlendirdi ve artık Beşiktaş kadrosunda kendine yer açtı. Elbette genç Rıdvan'ın da mücadelesini, kendi kalesine gol attıktan sonra hatasını onarmak için gösterdiği çabayı da göz ardı etmemek gerekir. Karakter gösterdi.

ALİ GÜLTİKEN: Güven'in Şenol hoca ile de başarılı olduğu dönemlere baktığımızda yine ofansif kanat oyuncusu olarak görev aldığını görüyoruz. Oradan içeri merkez bölgesine kat ettiğinde çok daha etkili bir oyuncu. Yani Larin'in başka bir versiyonu. İkisi de santrfora koyduğunuzda Beşiktaş kalibresinin altında kalan oyuncular ama ikinci bir golcü olarak konumlandırdığınızda bu kadar güzel işleri de yapan oyuncular. İşin özü, doğru pozisyonda oynatmaktan geçiyor.