Çınar, Beşiktaş'ın Muleka ile kazanacağı hücum çeşitliliğinden övgüyle bahsetti ve Wout Weghorst ile uyumunun çok önemli olacağının altını çizdi.

Ilgaz Çınar'ın açıklamaları şöyle:

JACKSON MULEKA'NIN HİKAYESİ

"Jackson Muleka hayatımıza Kasımpaşa Futbol A.Ş CEO'su Serkan Rençber ile girmiş bir isim. Tazembe takımında başlayan bir süreç. Luyindama'nın, Samatta'nın çıktığı takım. Daha çok santrfor üretimiyle ön planda. Sonrasında Belçika'ya devam eden bir süreç. Belçika'da bazı talimatlar var. Belçika dışından gelen bir oyuncu aylık en fazla 5000 Euro'ya imza atabilir. Bunu imzalayan Jackson Muleka sonrasında iyi bir performans gösterince hakedişlerinin düzeltilmesini istiyor, zaten bütün filmin kopma süreci burada başlıyor. Yönetim hayır, biz bu sözleşmeye devam etmek istiyoruz diyor. Muleka'nın bir açıklaması var. "Ben oradayken, yanlarındayken kulüp yetkilileri benimle ilgili başka takımlarla görüşüyorlardı, Liege'den ayrılmayı isteyen ben değildim, Liege yönetimiydi."

Kasımpaşa'ya geliyor ve ligin gol kralı Umut Bozok'u bile gölgede bırakan bir performans sergiliyor ve sonrasında Beşiktaş'a uzanan süreç... Burada Muleka'nın Beşiktaş'ın ilintili olduğu bir kulüple yolları kesişiyor, Burnley. Burada alınamayan çalışma izni, Ceyhun Kazancı'nın sürekli takibi transferdeki ısrarcılığı ve Liege ile ortak noktada buluşma transferi getirdi. Son yıllarda birçok heyecan verici transfer oldu, bazıları hiç performans sergileyemeden gitti ama Jackson Muleka 2021-22 sezonunun ikinci yarısında bizi yanıltmadığını gösterdi."

MULEKA BEŞİKTAŞ'TA NELER YAPABİLİR?

"Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş'ın formasyon olarak geçen sezondan kalma bir şablonu var. Genel olarak bir 3-4-1-2 formasyonu gördük, serbest oyuncu Rachid Ghezzal oluyordu. Bu sezon Wout Weghorst elimizde, Muleka var. Orta sahaya bakarsak kenarlarda Rıdvan - Rosier, ortada Josef- Gedson. Hücumda Ghezzal, Muleka ve Wout Weghorst. Muleka bu 3-4-1-2 formasyonunun tamamlayıcı forveti olarak gözüküyor. Formasyonlar çok farklıydı ama Weghorst ile birlikte bize Nihat - Kovacevic ikilisini hatırlatıyor. Muleka düşen topları, Wout Weghorst'un açtığı koridorları tamamlayabilir. Diyelim ki Ismael 3-4-1-2 değil de kanatları olan bir 3-4-3 yaptı. Muleka daha önce ben bir kenar forvet değilim, merkezde oynamak istiyorum demişti ama bir 3-4-3 formasyonunda kenar forvet değilse de bir iç forvet olabilir. Ghezzal oyun kuran oyuncu olarak kalır. Burada esas nokta şu, Ghezzal yokken ne yapılabilir? Ghezzal olmadığında doğrudan bir 3-5-2, yani merkezde 3 orta saha görebiliriz. O zaman Muleka yine Weghorst'un yanında ikinci forvet olarak bulunacaktır. Beşiktaş'ta Jackson Muleka tamamlayıcı forvet olacak. Çizgilere açılıp top taşıyabilecek özelliklerde. Kasımpaşa'dan hatırlıyoruz, sağ taraftan içeri girdiğinde topu ayağından almak çok zor. Beşiktaş'ın dripling becerisini yükseltebilecek bir oyuncu. Dar alandan çıkma ve problem çözme yeteneği yüksek. Hücumdaki temel oyuncular Wout Weghorst ve Rachid Ghezzal. Onların liderliğinde Kasımpaşa'da yaptıklarını daha da yukarı çıkarabilecek bir oyuncu. Geçen sene en fazla hava topu kazanan, en fazla gol pozisyonuna giren, anahtar pas becerisinde ligin en önemli oyuncuları arasında yer aldığını unutmamak gerekiyor. Pas arası yapabilme yetileri de var. Hücumu Weghorst'la beraber başlatacak ve Ghezzal'e zaman sağlayacak bir oyuncu." 

Duhuliye.com