Beşiktaş, Atakaş Hatayspor'u 7-0 ile adeta hezimete uğratırken 4 gol atan Cyle Larin en çok öne çıkan isim oldu. Ancak dün siyah beyazlılarda gizli bir kahraman daha vardı. O kahraman ki sezonun büyük bölümünde en çok eleştirilen ve "Bu takımda oynamayamaz" denilen isimdi: Fabrice N'Sakala...

Yalçın, sonuna kadar savundu

Sergen Yalçın, Aytemiz Alanyaspor'dan öğrencisi olan N'Sakala'ya tüm eleştirilere göğüs gererek oynattı. Zaman zaman genç Rıdvan Yılmaz ile rotasyon yaptı. 7-0'lık Hatay galibiyetinde N'Sakala, üstün fiziksel mücadelesi, pas bağlantılarında kilit görev üstlenmesi ve bas başarı oranıyla öne çıktı.

Hücuma destek verdi savumada geçit vermedi

58 pasın 54'ünü sabetli kullanarak yüzde 93'lük bir başarı oranına ulaşan N'Sakala, savunmada olduğu kadar hücuma da büyük destek verdi. N'Sakala, Popov ve Akintola'nın olduğu kanadı da rakiplerine resmen kapattı. Maçı 571 pasla bitiren Beşiktaş'ta N'Sakala, bu trafikte de öne çıktı. En çok Vida, Rıdvan, N'Koudou ile pas bağlantısı kuran tecrübeli sol bek, 76 kez topla buluştu.

Skora iki kez doğrudan katkı

Siyah beyazlı formayla ilk sezonunda toplam 31 maça çıkan N'Sakala, bunların 27'sinde ilk 11'de başladı. 30 yaşındaki Kongolu oyuncu 1 gol ve 1 asistlik de skora doğrudan katkı sundu. N'Sakala tek golünü Kadıköy'de 4-3 kazanılan Fenerbahçe derbisinde attı.

N'Sakala siyah beyazlı kulübe bonservissiz gelirken, yıllık 850 bin Euro'ya 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık imza attı.