Ankaragücü karşısında alınan beraberlikle şampiyonluk yarışında iki puan kaybeden Beşiktaş’ta, teknik direktör Sergen Yalçın, ne strese ne de rehavete girilmesini istedi.

Sezonun son haftalarına girilirken, Beşiktaş için en önemli iki sorunun bu olduğunu tüm takıma aktaran Yalçın’ın, “Ayağınız yere sağlam basacak. Ne puan kaybettiğimizde karamsar olacağız ne de arayı açtığımızda havaya gireceğiz. Şimdiden sezon bitmiş gibi oynarsak şampiyon olamayız. Kaybettiğimiz puanların telafisi bu hafta galip gelerek olur” dediği öğrenildi.

Futbolda kazanmak kadar, berabere kalmak ya da yenilmenin de olduğunu da aktaran deneyimli teknik adamın, “Maç 0-0 bitse anlarım ama 2-0’dan 2-2 olmasını kabul edemeyiz. Sadece ben değil, hepimiz kabul etmemeliyiz. Bizim seviyemizdeki bir takım, bu hataları yapmamalı. Skoru korumayı geçtim, farkı daha da açmamız gerekiyordu. Bu konuda bu maçta zayıf kaldık. Önümüzde Sivasspor maçı var. Kazanırsak eski avantajımıza yeniden ulaşmış oluruz. Fakat bunu yakalarsak da, ‘Bu iş bitti’ diyemeyiz. Matematiksel olarak garanti olmadığı sürece rehavete girmemeliyiz” dediği ortaya çıktı.

Öte yandan takım kaptanlarından Atiba ve Necip’in de, Sergen Yalçın’dan ayrı olarak takımın motivasyonunu arttıracak konuşmalar yaptığı bildirildi.

Kaynak: Milliyet