Bu sezon herkesin bildiği bir gerçek olan dış etkenlerden en çok etkilenen kulüp Beşiktaş .
Şerefli ikincilikler dönemi rahmetli Onursal Başkanımız Süleyman Seba, Federasyon ve MHK'ye karşı politika üretememişti. O senelerde başta Galatasaray'ın yürüttüğü futbol anlayışına seyirci kalındı, sert kamuoyu havası   yaratılmadı ve en az 5 şampiyonluk gitti. 
Bu sezon başından beri en çok hakem hatası Beşiktaş'a yapıldığı gibi bir gerçekle karşı karşıyayız. Artık birileri buna bir dur demeli. Bunca emeğe yazık oluyor.    
Rakiplerin hakem hataları ile kazandıkları maçlar ise ayrı tartışılması gereken konudur. Bu gidişat, Beşiktaş için iyi bir gidişat değildir ve tüm camia yönetim ile birlikte hakkını savunmalıdır.
Hadi diyelim hakem Emirhan'a yapılan penaltıyı gözünün önünde olduğu halde görmedi, Batshuayi'nin ayağına apaçık basılıyor. VAR nasıl hakemi uyarmaz. Ne istiyorsunuz bu kadar Beşiktaş'tan! Nedir alıp veremediğiniz. Sezon başından beridir yanlış kararlar yüzünden birçok puan kaybetti bu takım. Bunu sadece bizler değil, bütün spor medyası söylüyor.
Maçın ilk yarısında Beşiktaş kalabalık savunma yapan Gaziantep defansını aşamadı. Pozisyon az ama tempo oldukça yüksekti.
Geçen hafta formsuz olan Ersin başarılı kurtarışlarıyla takımı ayak tuttu. 
İkinci yarı da aynı görüntüyle başladı. Böyle oyunda bireysel yetenek gerekiyordu, sahneye Ghezzal çıktı. Müthiş tekniğini gösterdi, kaleye gönderdi şutu kaleci ancak çeldi, Batshuayi de tamamladı ve golü attı.
Golü atan Beşiktaş, önceki maçlarda olduğu gibi yine klasik geriye yaslanan bir oyun anlayışını tercih etti.
Bu maalesef alışkanlık haline gelmiş durumda.
Takım şampiyonluktan erken kopmuş olabilir ama alınabilecek bir Ziraat Türkiye Kupası var, bunun içinde takviye şart.