Hollanda Liginde 7.  Maçında Ajax, Cumartesi günü ligde   Groningen engelini 3-0 ile geçti. Eredivisie’de,  6 Galibiyet 1 Beraberlikle namağlup zirvede.Tek puan kayıpları 2. Haftada 1-1 berabere kaldığı Twente maçıydı. 88'de Pröpper'den yediği şok golü çıkarmaya zaman bulamadı. 
Eredivisie’ye ve Şampiyonlar Ligine hızlı bir giriş yapan Ajax.  7 Maç +29 Averajla Eredivisie rekoru kırdı. Şampiyonlar Liginde, ilk hafta Lizbon'u 5-1 yendiler. Maçta 4 gol atan Haller, Van Basten’e ait olan bu  rekoru devraldı. 
Bu sezon oyuncular Ajax'a kazandırdıkları süreçte Ajax'da futbolculara sürekli değer kazandırdı. Geçen sezon Ajax atölyesinde cilası atılan 20 yaşındaki sağ kanat Antony, ilk kez Brezilya A Milli Takımına seçildi. 21 yaşındaki oyuncu  Sezon sonu  Barcelona'ya giderse yeni Messi olabilir.  ‘10’dan sonra 11’ Antony bu hafta anlattığım Ajax Groningen maçında olağanüstü futbol yetenekleriyle Cruyff Arena’ya gelen 50 Bini aşkın taraftarı mest etti.  
Bu sezon Ajax modern futbolun sınırlarını zorluyor. Teknik Direktör Eric ten Hag’ı şu anda dünya sıralamasında 1 Numaraya koyabiliriz. Yine bir Ajax efsanesi olan Ronald Komean’la koltukları değiş tokuş yapabilirler. Şu günlerde İspanyol kaynaklara göre Barcelona'nın bir numaralı hoca adayı, Ajax'ın hocası Eric ten Hak’Bir teknik direktör dünyanın bir numarasına koyulacaksa onun futbola farklı bir bakış açısı getirmesi ve bunu sahada göstermesi gerekiyor. Eric ten Hag’la Ajax saha içinde öncelikle belli  bir diziliş göstermiyor. Bunu bilinçli ve organize bir şekilde yapıyorlar. Bazen defans bloğunda 2 kişi kalıyorlar. Orta sahada 8 kişi kalıyorlar. Öncelikle saha içinde ağır oyuncu yok. Takım halinde etkin ve hızlı koşu kalitesi var. Bu da saha içindeki oyun gücünü getiriyor. Bu oyun gücü de onları en üst seviyeye taşıyor. Topun etrafını kapatıp, gideceği yerlere doğru bir şekilde pozisyon alıyorlar tek ayak yere sağlam basarak öteki ayakla vücudu, topun gideceği yere koyarak baskılıyorlar. 
Uçankuş TV her hafta Hollanda Ligi Eredivisie'den 1 Maçı naklen şifresiz yayınlıyor. Bu önemli. Uçankuş TV, Uydu ve Kablolu sistemde yayin yapan her platformda yer alan şifresiz bir kanal. Kanalın başında Anıl Can Tanrıyar var. Şifresiz maç yayınları için 
Buradan tebrik edelim.
Ayrıca anlatıcı olarak beni seçtiği için de  teşekkür edeyim. 
Reklamlar bitti.
​Tekrar konuya dönelim. 
 
Bu sezon çok başka bir seviyeye ululaştılar. Oyunun boyunu iyice uzattılar. Diğer tüm takımlardan  Saha içinde her yerde çok kalabalık oluyorlar. Hücuma çıkarken sahayı enlemesine dağılarak, birlikte kullanıyorlar. Sahaya enlemesine yayılırken sürekli çok adamla alan değiştirerek rakibi zor duruma düşürüyorlar. Sahada bir tek ağır oyuncu olmadığı için de bunu çok iyi uyguluyorlar.
​Bunun için takıma seçilen oyuncuların, buna uygun olarak hen hızlı, hem de hızlı düşünme yeteneğine sahip seri ve çabuk oyuncular arasından seçilmesi Ajax’ın planlarının kusursuz ilerlediğini çok net gösteriyor.
Sahada duruşuyla  pozisyon alışıyla, sürekli farklı dizilişlerle ve farklı formasyonla bir takımdan çok daha ötesi. "Total Futbolun Başkenti" Cruyff Arena'da yeni bir futbol modelinin son rütuşlarını yapıyor. 
 
Ajax gibi bir takımı durdurup onları zor duruma düşürmek istiyorsanız, en az onlar kadar topu hızlı çeviren, çabuk ve seri oyunculardan kurulu, saha içinde çok iyi pozisyon alan bir takım olmak zorundasınız.

Ajax, saha içinde yayılırken topun olduğu bölgede çok çabuk şekilde çoğalıyor. Bunu top rakipteyken etkili bir şekilde yapıyor. Topu kafese aldıktan sonra hızlı bir şekilde rakipten alıyor, yerden dikine ve etki şekilde hızlı paslar yapıyorlar  Bu oyunu oynamak için takımdaki isimlerin teknik seviyeleri ve altyapı eğitim düzeyleri eksiksiz bir ölçüden geçirilmiş durumda.

Defans bloğu önünde 
3-3-2,
2-3-2,
2-3-3 gibi farklı dizilişlerle üç ayrı blok oluşturabiliyorlar. Böylece defans bloğuna gelene kadar rakip çok zorlu yollardan geçiyor. Çok yıpranıyor. Etkili bir takım savunması örneği veriyorlar. Yalnız rakibe karşı sert olarak bir savunma değil bu. Topa karşı sert ve alan daraltarak yapılan etkili bir pozisyon alma savunması. Bunu dünyada yapabilen takım sayısı yok denecek kadar az. 
Beşiktaş adına 
Bir iyi bir Kötü Notla bitiriyorum. 
 
Önce Kötü:
Dünya futbolunun en önemli ekolüyle, en formda olduğu dönemde, 
Amsterdam'da oynuyoruz 
Normal şartlarda puan almak olanaksız.
 
İyi haber...
Hiç normal değiliz.
Her şeyimiz  Anormal!..

GELİYORUZ