11.07.2026 - 10:21

Takip Et:

Nübel'in Beşiktaş tercihinin perde arkası!

Alman basınında yer alan iddiaya göre Alexander Nübel'in Beşiktaş'a transfer sürecinde Bayern Münih ve Manuel Neuer cephesinde yaşanan gelişmeler etkili oldu.

Kalede büyük bir değişime giden Beşiktaş, altyapıdan bu yana 13 yıldır siyah beyazlı formayı giyen Ersin Destanoğlu ile yollarını ayırırken Alman kaleci Alexander Nübel ile milli kaleci Doğan Alemdar'ı kadrosuna katmıştı. Almanların Manuel Neuer'den sonra kaleyi devralacak isim olarak gördüğü Alexander Nübel'in Beşiktaş'a gelmesinin perde arkasında ise bu eski iki takım arkadaşı arasında yaşanan soğuk rüzgarlar olduğu ortaya çıktı.

Focus'ta gazeteci Johannes Mittermeier transferin perde arkasını yazdı.

Başa dönecek olursak;  Nübel, altı yıl önce Schalke'den Bayern'e transfer edildi.

MİLLİ TAKIMDA KRİZ

Ancak burada Neuer'i aşıp bir türlü kaleye geçemedi. Sadece dört maçta Bayern formasıyla yer alırken, sonraki yıllarını Monaco ve Stuttgart'ta kiralık olarak geçirdi.

Nübel, Stuttgart'taki başarılı performansının ardından Bayern ile sözleşmesini 2030'a kadar uzatmış olsa da Neuer ile arasındaki soğukluğu aşamadı.

Neuer'in 2026 Dünya Kupası kadrosunda Nübel'i istememesi krize yol açtı. Kaleci antrenörü istifanın eşiğine geldi. Sonunda Neuer'in istediği Jonas Urbik dördüncü kaleci olarak kadroya alındı, gönlü yapıldı. Nübel, gelen teklif sonrası Bayern'den kaçarcasına ayrılıp Beşiktaş'a imza attı.

"YENİ BİR HİKAYE YAZMAK İSTİYORUM"

Beşiktaş'ın yeni kalecisi Alexander Nübel, kulübün YouTube kanalına yaptığı açıklamada "Beşiktaş'ta güzel bir hikaye yazmak istiyorum. Bu büyük kulüpte oynamaya hazırım. Sakin, topu kurtarmaya ve oyun kurmaya odaklı bir kaleciyim" sözlerini kullandı.

Kaynak Sporx

YORUMLAR (13)

Deniz
11.07.2026 - 11:47

Uğurcan a pahalı kazık dedik 3 senelik maliyeti 40 milyon bizim kaleci de 30 milyonu geçti inşallah iyidir yine kaleci aramayalım

Yanıtla Beğenme (4)
sallama haber
11.07.2026 - 11:37

33 yaşındaki nübel hı

Yanıtla Beğenme (3)
TuranGayaVZRKPR
11.07.2026 - 11:26

Trossard ve Lukaku istemiyoruz. Bitik adamlar

Yanıtla Beğenme (4)
Mecnun
11.07.2026 - 11:20

Doğrusu Nübel de Orkun gibi Beşiktaşlıymış. Bunu Adalı'ya iletince Adalı o dakikada diğer bütün kaleci adaylarını elemiş. Nübel, 5 milyoncuk avro maaşa evet demiş. Adalı da bu jeste karşılık Nübel'in yeni doğan bebeklerinin bez masrafları bizden diyerek 6 M€ maaşa el sıkışmış.

Yanıtla Beğenme (0)
Maximillian
11.07.2026 - 11:03

Bu haberin uydurma olduğu o kadar belli ki. Nübel'in yaşını bile araştırmadan sallamışlar.

Yanıtla Beğenme (0)
Bora
11.07.2026 - 10:58

Parra, parra, parra... parra da parra parra.

Yanıtla Beğenme (1)
Domaltanio
11.07.2026 - 10:56

Parrra parrra parrra... Verdiler, 5,5-6 milyon euro maaşı, bizi tercih etmeyecek de kimi tercih edecekti? Garibanım Ersin 850 bin euroya oynuyordu...

Yanıtla Beğenme (2)
TrollTayfa
11.07.2026 - 10:51

Büyük Başkan fotodaki yancısı iyi iş bitiriyorlar, nazar değmesin 🧿 hep destek tam destek, bu sene o sene!

Yanıtla Beğenme (1)
Ahmet
11.07.2026 - 10:55

@TrollTayfa sen renklisin

Beğenme (3)
zihni abidoğlu
11.07.2026 - 10:51

yarın hatalı goller yemeye başladığında dübel deriz

Yanıtla Beğenme (5)
🦅İdealtepe🦅
11.07.2026 - 10:43

Para ile alakası yok arkadaşlar lütfen kendinize gelin . Bunun Çocukken komşusunun oğlunun amcasının oğlunun kankası hasta Beşiktaş lıymış ondan etkilenmiş :) :) :)

Yanıtla Beğenme (4)
Arif
11.07.2026 - 10:25

Perde arkasında 6 milyon yeşil var.

Yanıtla Beğenme (5)
Bozkir gartali
11.07.2026 - 10:24

Para para para, hem de kemiksiz löp löp

Yanıtla Beğenme (6)
Eldiven
11.07.2026 - 10:24

Tam yazıldığı gibi oldu, ben ordaki 4. Kalecinin eldiveniyim

Yanıtla Beğenme (6)