Yakında transfer sezonu başlayacak, yine her zamanki manzaraları izlemeye eminim ki devam edeceğiz. Yeni seçilecek yönetimi zor günler bekliyor, hemen hemen sil baştan bir kadro kurmaları gerekiyor. Takımın başında  olan bir  hoca var, kulübü yönetsin haklarına sahip çıksın diye de seçilecek  yeni bir yönetim olacak. 

Örneğin...
Bir  restorana gidip yemek siparişi verince, aşçının içerisine koyduğu malzemeyi soruşturuyor muyuz? Vermiş olduğumuz siparişi beğenirsek yiyoruz, beğenmediğiniz an gönderiyoruz. Daha sonra da o mühesseseyi eleştirirek tavsiye etmiyoruz..Bu kadar basit olay aslında.

Transfer işi öyle kolay iş değil, mevcut durumda kadro mühendisliği yapmayı düşünün.
 
İhtiyacınız olan mevkiye oyuncu seçerken bir çok zorlukla karşılaşacaksınız.

- Kulübün bir kültürü varsa ona uyması gerekecek .

-Transfer politikasına uygun olmasına önem verilecek. 

- UEFA FFP kriterine, oyun stratejisine, anlayışına uygun mu diye araştırılacak. 

-Yerli ve yabancı kontenjanın müsait olacak.

-Kulübü satışına veya kiralamasına onay verecek. 

-Ailesi o ülkeye gelmek isteyecek.

-Oyuncuların menajerleri ile anlaşılacak.

-Bazı oyuncuların istediği imza parası 

Daha bunun gibi bir çok problem var. 

Bazıları için çok kolay görülen ama hiç de kolay olmayan süreç böyle ilerliyor.

Kulüplerin izlemesi gereken en mantıklı yol ise şöyle olmalı; scout hocaya önermeli, hoca da bu listeden tercih etmeli yani herkes işine bakmalı .

Genellikle alınan oyuncularla, yapılan sözleşmeler mali açıdan kulüpler  güçlü olmadığı için oyuncu lehine oluyor .Bu oyuncuları  getirmek için de  ciddi tavizler veriliyor. 

 Eğer oyuncu standartlarını değiştirmek istemiyorsa kulübünde kalıyor. Gönül ister ki transferler zamanında yapılsın,hazırlık kampına yetişsin ama bu mevcut yukarıda da saydığım etkenlerden dolayı zor oluyor . 

Bu sadece Beşiktaş  için değil. Birçok kulüp için de böyle.

Bize düşen beklemek acele etmemek, yeni seçilecek başkan ve transferden sorumlu yönetici, ilgili profesyonellerle ve scout ekibiyle birlikte uygun gördükleri şekilde kadro mühendisliğini en iyi şekilde gerçekleştirir, onlara yeterli zamanı vermeli, acele etmemeyi öğrenmeliyiz.

Beşiktaş bu dar boğazdan ancak üreterek ve satarak çıkar.