İşte Demirkol’un yaptığı açıklamalar:

-OĞUZHAN’A OZAN TUFAN MUAMELESİ YAPILMAZ-

“Oğuzhan’ın şu an ki durumu direkt 11’e yazılacak durum değil. Ama Oğuzhan da üst çizilecek oyuncu değil. Zaman zaman ona da şans verilmesi lazım. ‘Ben artık Oğuzhan’ı düşünmüyorum’ noktasına gelinmediyse ki o noktaya gelindiğini zannetmiyorum. Beşiktaş’ın öyle bir lüksü yok. Oğuzhan’a Ozan Tufan muamelesi yapılmaz” dedi.

-PEKTEMEK’İN EN AZINDAN BİR DENEYİMİ VAR-

“Mustafa Pektemek’in en azından bir deneyimi var. Bu tip kriz dönemlerinde değerlendirilebilir. Mustafa Pektemek ile ilgili bugüne kadar şunu hiç söylemedik. ‘Ya çalışmıyor.’ Hatta ‘Biraz fazla çalışıyor’ bile diyebilirsin. Eldeki kaliteyi gösteremeyecek derecede kendini hırpalama ve ekonomik kullanmamadan bahsedebiliriz. Ama hiçbir zaman ‘Mustafa, bugün çok tembeldi’ demedik. Muhtemelen hayatında da öyle bir gün olmamıştır. Yani annesi, babası, eşi de öyle bir şey söylememiştir. Çünkü yerinde durmuyor. Ama büyük takım yüksek de kalite istiyor. O enerjiyi yüksek kaliteyle birlikte harcaman lazım. Orada bir problem var. Artık 30 yaşına geldi, genç oyunu değil. Büyük takımlarda şöyle bir şey olmaması lazım. Babel yerine Mustafa… Çünkü oyun değişir. Bizde oyuncu çıktığı zaman yerine koyduğumuz oyuncu bütün oyunu değiştiriyor”

-BİR ANDA KADRO KALİTESİ DÜŞTÜ-

“Söylediklerinin hepsine katılıyorum ama yapılanların birçoğuna katılmıyorum. Kolay olmadığını biliyorum. Devraldığı miras çok zor yük. Korkunç bir durumdaydı ama iyiye de gitmedi. Bir süre sonra futbol açısından başarılı oldu. Samet Aybaba, Önder Özen başarılı bir tercihti. Samet Aybaba’yı da ilk söyleyenlerden biriyim, ‘Şenol hocanın da artık İstanbul vakti geldi’ diyenlerden biriyim ve olabileceği en iyi yer Beşiktaş’tı. Bunlar çok doğru örtüştü. Hatta ‘Benim olur mu?’ dediğim Babel transferi cuk oturdu. Bunun gibi çok var. Olmayan da var ama son dönemde ıskalar artıyor. Başta çok para verdiniz ama hakikaten iyiydi. Şimdi çok para verdiniz ama bir şey olmuyor. Şampiyonlar Ligi’nde geçen sene uçtuk, 14 puan, lider, acayip acayip maçlar, acayip acayip performanslar, o performansla İngiltere’ye satış. Nefis örnek. Her sene başarılı olmak zorunda değilsin, Şampiyonlar Ligi’ne de gitmek zorunda değil. Gitsen ne güzel de olmayabilir. Ama olmadığı hale uygun plan olması lazım. Bu sene olmadı, para veremiyorsun, oyuncu oynamıyor, bir anda kadro kalitesi aşağı düştü. Talisca, Cenk, Babel, Quaresma derken bir anda ‘Acaba kim oynasa? noktasına gelindi. Bu doğru değil” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: HABER1903