Turgay Demir'in Fotomaç gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısı.
En son söyleyeceğimizi en başta söyleyerek başlayalım: Beşiktaş'ın çok iyi bir kalecisi ve çok kötü bir golcüsü var! Hradec Králové sıradan bir savunma takımı… On kişiyle kapanıyor, fırsat bulduklarında da öne çıkıp pozisyon arıyorlar. Böyle rakiplere karşı yapmanız gereken, kendi set oyununuzu kurup serinkanlı bir şekilde rakip kalede farklı hücum organizasyonları denemektir. Yok, eğer siz de rakibe ayak uydurup harala gürele öne arkaya koşturursanız, ortaya "körlerle sağırlar birbirini ağırlar" kıvamında bir maç çıkar. Nitekim öyle de oldu. Beşiktaş üç net pozisyon kaçırdı bir top da direkten döndü. Rakibin de en az o kadar fırsatı vardı ve bir pozisyonda da Emirhan topu çizgiden çıkardı.
Velhasılkelam dün bir kez daha görüldü ki golcünüz iyi değilse gol atmanız tesadüflere kalır. Öyle de oldu. Beşiktaş çok iyi oynadığı bölümde golcü OH sahne alabilse güle oynaya tamamlanırdı bu maç. Gol gecikince iş zorlaştı. Kassoum Ouattara ikinci sarı karttan atılınca ise Beşiktaşlılar dil altı haplarına hücum etmiştir muhtemelen. Allah'tan İtaliano tam o anda oyuna müdahale etti. Sol tarafı Rıdvan'la kapatırken cesur davrandı ve Semih'i de oyuna alarak ön tarafı diri tuttu. Hemen ardından bu hamlenin karşılığı geldi. Sahanın iyilerinden Olaitan sağ kanattan bindirdi, N'Didi topu kale sahasına gönderdi, Semih de kafayı vurup tur kapısını araladı. Özetle; iyi bir golcüsü olsa Beşiktaş bu maçı çok rahat ve farklı kazanırdı. İyi bir kalecisi olmasaydı bu kez aynı maçtan farklı bir mağlubiyetle de çıkabilirdi. Uzun lafın kısası; OH'la bu iş olmaz. Daha iyisi, hatta çok daha iyisi alınmalı. Yoksa Beşiktaş bu sezon OH değil, AHH demek zorunda kalır!
Turgay Demir Fotomaç
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (17)
Oh’a bu performansından sonra laf edeni Allah taş eder, adam 10 numara oynadı. Akıllı ol Turgay Demir, kime hizmet ediyorsunuz? İşiniz gücünüz futbolcularımızı karalamak.
Dün berbat otesiydi. Her topu ezdi. Bulduğu net 3 pozisyonu bir forvete yakışmayacak şekilde harcadı. Net bir şekilde ben Beşiktaş forveti olamam, 15 milyon euronuz çöpe gitti diye bağırdı. Adalı bu külübü batırmaya gelmiş maalesef.
Senin kadar boktan ve bos insan görmedim hayatta. 40 senedir yaziyor, 40 senedir herkese salliyor pislik.
Oh doğru pozisyon alamıyor. Herşey mücadele değil. Attığımız golde ortada yok. Olsaydı bile Gol pozisyonunda ön direkte iki defansla boğuşuyor olurdu. Ceza sahası içi koşularında hep adımlama hatası yapıyor. Gerçekten sağ ve santrafor şiddetle lazım.
Oh a biraz haksızlık oluyor, adam herşeyini ortaya koydu kendisi golü yaratmak zorunda kalabiliyor kaç tane kilit pas verildi bu maçta adama, ayrıca rakip diriydi kolay değil deplasmanda elini kolunu sallayarak gol atması, Oh un mücadeleci karakteri önemli
Yuh! Adam mücadele ediyor,koşuyor,pozisyona giriyor gol atamadı ama ahh çektirmez sen üzülme
yorumcular iyice cığırından cıktı... cok sıkılıyorum bir okur olarak adam gibi yorum yapın bu gun bu takımda yamal oynasa onu bile eleştirirsiniz gol kacırdı diye ya cık kendin oyna ya da efendi gibi yorum yap . prim yapmak icin yapıldıgını dusunuyorum
Gözden kaçan bir durum var; Oh çok ileri düzey fena bir santrofor değil. Beşiktaşın yararlanacağı bir santrofor, fiziği ve kendine bakması da buna katkı sağlıyor. Tek sorun bu adamın doğru anda doğru zaman da gole çıkması için beslenmemesi. Yoksa şu an en azından 2 golü vardır.
Oh hem forvette gol arıyor hem defanstan top çıkartıyor adam deli gibi her yere basıyor sen nerenle izledin maçı acaba, oh un direkten dönen topu gol olsaydı kral diyecektiniz adam direği salladı be, kesinlikle pivot santrofora ihtiyacımız var ama oh öyle çöpe atılacak futbolcu değil kesinlikle
Guzel oynadi biraz sansi olsa 2 gol atardi.
Bu oh da çerni de bizi taşımaz dişimizi sıka sıka hala dişlerim ağrıyor.
Ne boş boğaz bir halt bildiğini sanan var
habere tikliyorum , turgay demir ismini görünce tek kelime okumadan kapatiyorum, size de öneririm , kafada gereksiz bir isgalden kendinizi korumus olursunuz :)
Takviye gelmese ve bu yüzden basari gelmese. Hoca degil baskan gider. Bu böyle bilinsin. 3-4 kaliteli takviye lazim. Forvet sag acik oyun kurucu ve mümkünse Sol bek
Eksikler ortada bu işin kitabını okumaya gerek yok. Sağ açık ,santrafor ve 10 veya 8 numara. 3 tane kaliteli adam al bu hocaya. Tekneleri sürelim boğaza
Nerenle izledin maçı oh çok faydalı ve çok çalışkan beslenmeyen forvet gol atamaz ahh Buda kaçarmı denecek hiç bir gol pozisyonuna şahit olmadık laf olsun torba dolsunla yazı yazma