Akatlar Spor Kompleksi’nde düzenlenen, Beşiktaş Kulübü  2021 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. 

Toplantıyı canlı izlemek için TIKLAYINIZ

14.10 Göksel Omacan: "Beşiktaş'ın değerlerini küstürdük. Rahmi Koç, Süleyman Seba döneminde her kongreye gelirdi. Serdal Adalı, bu kulüp için hapis yattı. Şimdi adı anılmıyor."

14.05 Üyelerden Özer Özçetin: "Tarihte hep imece olmuştur. Özür dile diye müdahele ettim. Bağrışma oldu, ortam gerildi. Sonra karşılıklı konuşarak barışıldı."

14.00 Mali genel kurula katılım 996 üye.

13.45 Göksel Omacan: "Burası Beşiktaş Genel Kurulu. Buranın bir ağırlığı olmalı. Süleyman Seba döneminde biz büyüklerimize saygı göstermek için ön sıralara dahi oturmazdık."

13.40  Göksel Omacan: "Yaşanan gerginlik sebebiyle çok üzgünüm. Ben de zaman zaman bu kürsüde eleştiri yaptığımda sözüm sürekli kesilmiştir. Hatibin konuşmasına müdahale edilmesini doğru bulmuyorum."

12.45 Verilen aranın ardından mali ve olağan genel kurula devam edildi.
12.35 Yaşanan gerginlik sonrası genel kurula ara verildi.

12.30 Konuşmacı Berk Tunca'nın başkan Ahmet Nur Çebi'ye eleştirmesi sonrası kongrede gerginlik yaşandı

12.25 Berk Tunca: "Del Bosque ile bire bir aynı skandala sahip olan Abdullah Avcı konusunda; sonrasında gelen iki hocaya daha az maaş vererek 'Biz bunu amorti ettik' demek... Böyle bir zihniyet olabilir mi?"

12.25 Berk Tunca: "Taraftara el açmak dışında bir tane bile mali proje görmedik yönetimden."

12.25 Berk Tunca: "Mevcut sisteme ses çıkaramayan bir hale geldik. Birkaç sezon önce biz kupa maçına çıkmayıp bir direniş göstermiştik ama şu adamlar için bir laf edemedik. 'Güçlü başkan, güçlü yönetim' diye gelmiştiniz göreve. Umarım bu sloganı bulan danışmanlarınız ile yolları ayırırsınız."

12.25 Berk Tunca: "Oyuncularımız sahada itiraz edemiyor sahada artık. Anlamadık, nedir bu Nihat Özdemir, Servet Yardımcı sevdası? Beşiktaş'ın menfaatlerinden daha mı üstün bu kişiler? Bir basın toplantısı yapıp 'Yeter artık!' diyemedik. Başakşehir'den daha büyük bir statüko kulübü haline getirdiniz Beşiktaş'ı."

12.20 Berk Tunca: "Hakemlere düdük astırdınız, onu da başaramadık. Geri döndüler. Döndükleri gün o kurumlara istifa ettiremedik, siz de istifa etmediniz."

12.20 Berk Tunca: "Tam 14 maçta hakemler Beşiktaş'a operasyon çekti. Adana Demirspor maçıyla başladı. 1 oldu sustuk, 2 oldu sustuk... Biz susmadık da siz sustunuz."

12.20 Berk Tunca: "TFF ile mücadele, rakiplerin lobileri ile mücadele camia birliği ile olur. Hakemlerin içindeki çeteyle mücadeleyi sizin yol göstermeniz ile yapabilirdik. Siz bu isimleri açıklayamadınız. Bu hakemleri insan içine çıkamayacak hale getirmeliydik."

12.20 Berk Tunca: "Sayın başkan Ahmet Nur Çebi, taraftar sizden sadece icraat istedi. İcraat, sizin söylediğiniz gibi sadece kapalı kapılar ardından olmuyor."

12.00 Ali Sinanoğlu: "Beşiktaş, Türkiye'dir. Türkiye de Trabzonspor lobisinden büyüktür.",

11.34 İsteyen her üye, 10 dakika süreyle konuşmasını yapabilecek. Şu ana kadar 21 üye söz istedi.

11.34 Beşiktaş Genel Kurulu'nda, konuşmacıların 10 kişiyle sınırlandırılması yönünde verilen önerge reddedildi

11.16 Beşiktaş'ın yıllık olağan mali genel kurulunda, 2021 yılı itibarıyla kulübün borcu 4 milyar 900 milyon 612 bin lira olarak açıklandı.

10.55 Mesut Urgancılar: "2.5 yıl önce hemen hemen her gün bir haciz işlemi ile karşılaşıyorduk. Kasada da hiç paramız yoktu. Ancak geride bıraktığımız dönemde kulübe kasa kolaylığı sağlayarak nefes aldırdık."

10.55 Mesut Urgancılar: "Görev süremizin önemli bir bölümünde pandemi sebebiyle boş tribünlere oynadığımızı ve önemli bir tribün gelirinden olduğumuzu söylemek isterim."

10.50 Mesut Urgancılar: "Göreve geldiğimiz dönemde kur 6-7 bandındayken şu anda geldiği durum ortadadır. Buna rağmen tüm sporcularımızın ve çalışanlarımızın hak edişleri eksiksiz ödenmiştir ve ödenmeye devam edecektir.

10.50 Mesut Urgancılar: "2019'da yaklaşık 3 milyar TL borç ile kulübü devraldık. Geldiğimizde 10 milyon euro olan bütçe açığı 2.3 milyon euroya kadar düşürülmüştür."

10.45 İstiklal Marşımızın okunmasının ardından genel kurul toplantısı başladı.