Yıllık 450 bin TL'ye oynayan Güven, ligde ilk 11'de sahaya çıktığı 2'nci maçta 2'nci golünü atıp 1 de asist vererek 3'üncü gol katkı yaptı. Güven için eski hocalarının söyledikleri oldukça ilgi çekici...

Markus Anfang (Leverkusen U17'deki hocası): Son 3 maçta 5 gol atınca bir anda kendisini U-19'a gönderdik. O kadar yetenekliydi ki bir ara direkt A takımında oynamasını bile düşündük.

Markus von Ahlen (Leverkusen U-19'daki hocası): Almanya Ligi'nde santrfor oynamak için fiziki açıdan yetersizdi. Sağ açıkta denedik. Ben U-21 takımında devam etmesini istiyordum. Ama Türkiye'ye gitti.

Meikel Schönweitz (Almanya U-18 Milli Takımındaki hocası): Sadece bir kez kendisine şans verdik. Aslında daha fazlasını da düşünüyorduk Ama kendisi Türk Milli Takımı'nda forma giymeyi tercih etti.

PEKTEMEK KALMALI
Mustafa Pektemek bu sezon 3 gol ve 1 asistle, dördüncü kez gole direkt katkı yaptı. Devre arasında Love'ın satılması, Larin'in kiralanmasının tartışıldığı ortamda Pektemek'in en azından 2 veya 3'ncü forvet olarak kadroda tutulması planlanmaya başlandı.

KARİUS'A ARA YARADI
Anakaragücü maçında kaleyi Tolga Zengin'den geri alan ve önemli kurtarışlar yapan Karius, Sarpsporg ve G.Saray maçlarından önce Şenol Güneş'e de güven aşıladı. Güneş'in hafta sonundaki derbide de Karius'a forma vermeye devam edeceği öğrenildi.

YENİ YILDIZ HOLLANDA'DAN
Beşiktaş, orta sahasının yeni yıldızını Hollanda'da buldu. Güven Yalçın'la beraber Bayer Leverkusen'in alt yapısında yetişen Atakan Akkaynak için ilk girişimlerin Ocak'ta yapılması kararı alındı. Halen Hollanda'nın Willem II takımında forma giyen ve 5 maçta 2 asist yapan 18 yaşındaki Atakan'ın, yeni dönemde Tolgay'ın yerini alacak isim olması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Fotomaç