Kan değişiminin ne kadar gerekli olduğunu anlamış olduk.

Hoca da görev süresindeki o son haftalarda biraz ne kadar çaresiz kaldığını basın toplantısında çok şeffaf biçimde anlatmıştı. Belli ki bir motivasyon eksikliği vardı Beşiktaş'ta. Şampiyonlar Ligi'nden de yıpranan takım fiziksel olarak da bazı çöküntüler yaşamıştı. Biraz bunların düzeldiğini gözlemleyebiliyoruz ama hala Beşiktaş tam olarak hani potansiyelini bu üç karşılaşmada sahaya yansıttı dersek, burada biraz yanlış bir analiz olur ama en azından bu sezonun en iyi sekansını yaşıyor ilk altı haftanın dışında. Yoksa Beşiktaş ilk altı haftada gayet etkili. Yıldızlarının sahaya yansıttığı enerjiyle sonuca da ulaşabilen bir takım görüntüsündeydi. Ama sonrasında işte hem sakatlıklar hem Şampiyonlar Ligi'nde alınan kötü sonuçlar, sonrasında belli ki anladığımız kadarıyla ya da duyduğumuz kadarıyla takım içindeki bütünlük ve hoca arasındaki o puan kopmuş olması beraberinde kötü sonuçları da getirdi.

Ama şu anki görüntü Önder hocayla beraber iyi bir görüntü, iyi bir sinerji, yeniden takım olma tohumlarının atıldığı bir görüntü ortaya koyuyor bize. Kayserispor maçında uzun süre geride götürdü mücadeleyi. Kayserispor'un da fena oynamadığı bir mücadeleydi. Fenerbahçe karşılaşmasında belirli bölümlerde Fenerbahçe'nin üstün olduğunu gördük ama maçın genelinde sanki Beşiktaş oyun olarak daha ağır basıyordu. Göztepe iyi oynadı.

Tabii Konyaspor'un bu sezon rakibi kim olursa olsun rakibi için zor bir karşılaşma. Öncelikle onu söyleyelim. şu an hani Beşiktaş'ın formda olduğunu söylüyoruz. Üç karşılaşmadır ama Konyaspor'un da genel anlamda sezon bazında bir son durumu var. Çok homojen bir takım bu arada. Hani bazı takımları analiz ederken gerçi de Fariorin'in Karagümrük'ünü söylerken ne diyorduk? 

Çok iyi topla çıkıyor ya da işte Alanyaspor'u tarif ederken iyi bir takım savunması var. O dar mesafede rakibi pek fazla alan vermiyorlar. Ya da işte Trabzonspor'u değerlendirirken bir takım disiplini var. Yıldızlarıyla da maçı çevirebiliyor. Özellikle de hani belli başlı oyuncular ki kaleci Uğurcan'ın performansı oynadığı zamanlarda Nwakaeme vs. Ama Konyaspor'da bunların hepsinden belli oranda var.

 Dolayısıyla da çok homojen bir takım. bu yüzden Konyaspor rakibi kim olursa olsun bu sezon genelinde Süper Lig'de onlar için zor bir karşılaşma olacak. Yani neticede iki maç kaybetmiş, bir takımdan bahsediyoru Bir tanesi Galatasaray'a karşı İstanbul'da. O maçı da bir sıfır kaybetmişti Konyaspor ama hatırlayalım mı mücadeleyi? Inanılmaz bir performans, iyi bir enerji. Doğru. Sürekli olarak Galatasaray kalesine gelmeye çalışan topa daha fazla sahip olan bir Konyaspor vardı. Trabzonspor karşısında da mesela berabere kaldıklarında yanlış hatırlamıyorsam Uğurcan Çakır kariyer rekorunu kırmıştı kurtarış anlamında.

Dolayısıyla hani Konyaspor bu sezon kimin oynarsa oynasın, rakibi için zor bir karşılaşma. Beşiktaş için de bence iyi bir sınav. Yani dün Başkan Ahmet Nur Çebi'nin Önder hocayla ilgili sorulara verdiği o cevapta biz yine de temkinli olmalıyız.

Bu yüzden bir B planı da araştırıyoruz minvalindeki açıklamaları aslında bu tür karşılaşmalar öncesinde doğru bir açıklama. Neticede Beşiktaş için hani oyuncağı Konyaspor maçı. Sonrasında hem Türkiye Kupası hem de Süper Kupa'da oynayacak karşılaşmalar biraz burada önemli bir virajda. genel anlamda camiaya baktığımızda Önder hocayla devam edilmesi yönünde bir kanaat var. Aslına bakarsan bende de bu kanaat var.