Beşiktaş’ta Fenerbahçe derbisi öncesinde teknik direktör konusu ana gündemde duruyor.

Yeni hoca arayışlarında Bruno Pinheiro ile el sıkışan fakat Portekizli hocanın sözleşmesini feshetmesini bekleyen Beşiktaş Yönetimi, olumsuz senaryoda bile rotasından vazgeçmeyecek.

Yönetim kurulunda yapılan son toplantıda isimlerden çok ortaya konulan proje konusunda ortak bir karar alan Beşiktaş Yönetimi, Pinheiro’da sıkıntı çıksa bile projesini devam ettirecek bir teknik direktörle el sıkışacak.

Portekizli çalıştırıcıdan birkaç gün içerisinde olumlu bir haber almayı bekleyen yönetim, olumsuz bir gelişme yaşanması halinde ise yine yabancı ve projeleri olan bir isimle yola devam etmek istiyor.

Teknik direktörün isminden çok Beşiktaş’ın geleceğini kurtaracak projelere odaklanan siyah-beyazlı yönetim, özkaynak düzeni ile A takımı birbirine bağlayacak bir sistemin kurulmasını istiyor.

Hem kendi bünyesinden hem de başka takım ve ülkelerden transfer edeceği genç futbolcularla, farklı bir sisteme geçecek olan yönetim, menajerlere dayalı sistem yerine keşfedip yetiştirdiği ve para kazandıran bir sistemin temellerini atacak.

Bu projeyle birlikte sportif başarıya da odaklanacak olan yönetimin, futbol dünyasının idealist, genç ve yetiştirici teknik adamlarını mercek altına aldığı vurgulandı.

Kaynak: Milliyet