İşte Süleyman Oktay'ın açıklamaları: 

"BEŞİKTAŞ DERBİDE İYİ FUTBOL OYNADI"

"Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında gerçekten iyi futbol oynadı. Sezon başından beri gördüğümüz isteksiz, hırsını kaybetmiş takım görüntüsü değişmiş. Maçı kazanmaya odaklanmış bir oyuncu grubu sahadaydı. Tabii ki art arda bu kadar fazla kötü sonucun ardından tüm futbolcuların toparlanması kolay değil. Bazı futbolcuların aynı tas aynı hamam devam ettiğini gördük. Ama birkaç tane futbolcu vardı ki bütün takımı sürüklediler. Özellikle Josef'e ayrı parantez açalım. Oynadığı futbol, hırsı, mücadeleciliği ve attığı 2 golle takıma büyük katkı yaptı. Ön libero oynayıp bunları yapmasını takımdaki bazı isimlere örnek gösterebiliriz. Özellikle Alex Teixeira'ya... Pjanic de fena oynamadı ancak beklenen Pjanic'in hala çok uzağında." 

"ÖNDER HOCA BİZİM EVLADIMIZ AMA..."

"Bu kadar iyi mücadele etmesine rağmen Beşiktaş, Vida'nın her sene yaptığı gibi büyük bir hatadan golü yedi. 2 kez geriye düşmesine rağmen eşitliği yakalamak yine de çok önemli. Beşiktaş'ın hırsını buradan anlayabiliriz. Ancak Sergen hocanın gidişinin ardından 2 maçta da iyi görüntü vermek yetmeyebilir. Beşiktaş'ın hafta hafta bunun üzerine çıkması lazım. Ama hoca tereddütü yaşanması muhakkak önümüzdeki günlerde futbolcularda da etkili olacaktır. Futbolcuların hangi hocayla çalışacaklarını bir an önce net olarak bilmeleri lazım. Ama tabii şu da bir gerçek. Önder hoca bizim evladımız. Beşiktaş'ın öz kaynağından, efendi, düzgün, hepimizin tanıdığı, sevdiğimiz, değer verdiğimiz bir hocamız. Ama tabii ki bu seviyeler birkaç maçlık değil. Uzun vadeli düşündüğün zaman Önder hoca ne kadar yeterli olabilir, bunlar tartışılır. Şansı yaver gidebilir ama bunu ben zor görüyorum. Bu seviyelerde çok iyi tecrübeler lazım. Ki çok deneyimli isimlerin de zaman zaman neler yaşadığını görüyoruz."

"BEŞİKTAŞ'IN HOCASI OLUP O YÜKÜ KALDIRMAK KOLAY DEĞİL"

"Geçen sezon Sergen Yalçın takımı şampiyon yaptı. Ondan önce Şenol Güneş, daha gelir gelmez 2 şampiyonluk aldı. Bu hocalar bunları kazanırken temel faktör deneyimleriydi. Önder hocada bu tecrübeler var mı derseniz, eksik noktaları hocanın. Yönetim öz kaynaktan oyuncu yetiştirme noktasında ondan çok faydalanacaktır. Ama Beşiktaş'ın hocası olup o yükü kaldırmak kolay değil. Bir iki kötü sonuçta ibre çok farklı yerlere kayabilir. Yönetim de bunun için hummalı bir çalışmanın içinde. Bu işi tecrübeli bir hocaya vereceklerini düşünüyorum. Önder hoca kısa vadede herkesin takdirini kazanmıştır ama dediğim gibi uzun vadede beklentilerin uzağında kalınabilir. Ama Önder hoca her zaman Beşiktaş'a desteğini verecektir."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ