Futbol yorumcusu, eski futbolcu Erman Özgür, Metro FM'de yayınlanan ''Kısa Pas'' programına siyah beyazlıların gündemi ile açıklalamarda bulundu...

Futbol yorumcusu, eski futbolcu Erman Özgür, Metro FM'de yayınlanan ''Kısa Pas'' programına siyah beyazlıların gündemi ile açıklalamarda bulundu...

Özgür şunları söyledi:

Aslında Önder Hoca, Sergen Yalçın'ın bıraktığı yerden, çok büyük değişiklikler yapmadı. Avrupa serüveninin sona ermesi, lig şampiyonluğunda iddianın olmayışı... Buna bir de Önder Hocanın tavrı eklenince Beşiktaş maçlara artık daha rahat çıkıyor. Bu da skora ve oyuna yansıdı 2 maçtır.

Bir noktada dönecekti, aslına bakılırsa. O da burada döndü. 

Derbide de galibiyete yakın taraf Beşiktaş'tı. Oyun olarak da Fenebahçe'ye boyun eğmedi.

Pozisyon sayısı olarak da Beşiktaş daha öndeydi.

Yani, Beşiktaş Kadıköy'de oynadığı bir derbide kendisi 7 korner kazanıp rakibine hiç korner attırmıyorsa, evet, Beşiktaş daha iyi oynadı demeliyiz.

Yetenek olarak da gole yatkınlık olarak da Güven çok daha önde yer alıyor

Sergen Hoca, 'Ne yapsak olmuyor' dediği zamanlarda Güven'den hamle oyuncusu olarak da 11 oyuncusu olarak da katkı aldı. Bana göre Sergen Hocanın eleştiriye en açık kararı Kenan Karaman üzerinde çok fazla ısrar etmesiydi.

Yani 11'de de, sonradan oyuna girme konusunda, yetenek olarak da, gole yatkınlık olarak da bana göre Güven, Beşiktaş'ta Kenan'ın çok daha önünde yer alıyor.

O nedenle Güven'in biraz az kullanıldığını düşünüyorum. İhtiyaç duyulduğu yerler çok daha fazlaydı, kullanıldığı yerler ise az oldu. 

2 maçtır iyi işler çıkartıyor

Oğuzhan'ı kazanmak konusunda ise uzun dönem boyunca Şenol Güneş de Sergen Yalçın da çok uğraştı. Ama sanırım Önder Hocaya nasip olacak. O da 2 maçtır hamle olarak çok iyi işler çıkartıyor. 

Özellikle Türkiye'nin en iyi servisçisi Pjaniç varken, Pjaniç'in önünde oynamak, ona iyi bir alternatif olmak hem Oğuzhan için hem Güven için çok büyük bir şans. 

Beşiktaş takımının kadro kalitesi zaten yüksek. Beşiktaş toparlanır. Bunu Önder Hocayla yaparsa teknik direktör arama konusunda da Beşiktaş yönetimine çok ciddi bir zaman kazandıracaktır düşüncesindeyim. 

Önder Hocayla devam edilmeli

Şu an, bana göre alelacele bir teknik direktör getirmeye gerek yok gibi gözüküyor. Hatta yeni sezona kadar ince eleyip sık dokuyabilirler. 

Şu dönemde şampiyonluktan bu kadar uzakken, Türkiye kupası bile daha doğru düzgün başlamamışken, Beşiktaş takımı için çabuk bir teknik direktör tercihine gerek yok diye düşünüyorum. 

Bence Önder Hocayla en azından belli bir süre daha devam edilmeli. 

Göztepe maçı kolay geçmez

Beşiktaş'ın Kayserispor maçının kırılma anından son 20 dakikasına kadar geçen sürede oynadığı futbolla, Göztepe gibi takımlar üzerinde oyun üstünlüğünü artık çok daha rahat alacağını düşünüyorum. 

Ama maç kolay geçmez. Bu sene küme düşmeme mücadelesi veren takımların dirençleri daha yüksek olacak. Çünkü bu sene ligden 4 takım düşecek. Ve birbirine çok yakaın takımlar var.

O nedenle, geçtiğimiz sezonlarda son 16 haftada gördüğümüz dirençleri şimdi ligin ilk yarısında görmeye başladık.

Göztepe de canını dişine takarak oynayacaktır. Elbette Beşiktaş ağır favori. Bir çıkış da yakaladı. 

Bazı teknik direktörler vardır. Gelir, imza atar; belli bir süre kredisi olur. Ama Önder Hoca, ancak kazandıkça kredisini artırmak zorunda olacaktır. Beşiktaş takımında çok da fazla şapkadan tavşan çıkartmaya gerek yok. 

Duhuliye.com