SEZONUN EN İYİ FUTBOLU

3 gün önce Katar'dan 120 dakika oynayıp dönen bir takım, 12 eksik, geçici hocası ve yardımcısı da yok. Bana sorarsanız Beşiktaş, bu sezonun en iyi futbolunu oynadı.

4-0, 5-0 BİTEBİLİRDİ

Bu maçı izleyen birisi, bilmeyen bir yabancı Beşiktaş lehine 4-0, 5-0 olarak değerlendirebilir. Beşiktaş bu maçı gol yemeden de tamamlayabilirdi. Beşiktaş, rakibi pek kaleye getirmedi.

POZİSYON VERMEDİ

Beşiktaş, 7-8 tane pozisyon buldu. 5 tanesinin gol olma olasılığı çok yüksekti. Beşiktaş, pozisyon vermediği bir maçtan bir puanla ayrılıyor.

ÇOK FAZLA DOĞRU VAR

Beşiktaş adına bu maçta çok fazla doğru var. Taktik olarak, strateji olarak, oyuncu performansları olarak da var.

ÇOK ETKİLEYİCİ BİR İNSAN

4 isimden bahsetmek istiyorum:

1-Halim Okta; Benim için çok etkileyici bir insandı, futbolu çok iyi bilir. Kulübün de kaynakları arasında çok önemli bir insandır.

BEŞİKTAŞ'IN ÇİMENTOSU

2- Maçların seyircisiz olduğu dönemde ben Necip'in her söylediğini duydum. Çok büyük oyuncu ayrı şeyler ama takımların gerçekten güçlü çimentolara ihtiyaçları vardır. Her bir oyuncu tuğla gibi olsa bunları sağlam tutacak çimentoya ihtiyaç vardır. Ben Necip'i hep böyle tarif ettim. Ama Fenerbahçe maçında Necip'in bu çimentonun da ötesine geçtiğini gördüm. Futbolu çok iyi bildiğini bugün yine gördük. O kadar doğru direktifler verdi ki... Acayip idare etti, herkesi, yerli-yabancı. Beşiktaş'tan çok fazla hak ettiği övgüyü alamadı ama bundan sonra ve sonraki yıllarda da Beşiktaş için çok önemli olacağını düşünüyorum ben Necip Uysal'ın. Her zaman hazır.

TÜRKİYE'DE BİR NUMARA

3- Josef de Souza: Bir yabancı, üstelik bir rakipte oynamış bir yabancı. Josef, Beşiktaş'a geldiğinden bu yana Beşiktaş'ın sahadaki en büyük güçlerinden bir tanesi. Her hali, her tavrı bir güç. Bu kadar ölçülü bir hırs kolay rastlanacak bir şey değildir. Hırs iyidir, ölçülü hırs daha iyidir. Ölçülü hırs, gerçek sportif hırstır ve onun Türkiye Ligi'ndeki bir numaralı temsilcisi Josef'tir.

AYAKTA ALKIŞLARIM

4- Emirhan İlkhan: Kamuoyu ikiye ayrılacaktır, havaya girmesin falan diyecekler. Havaya sokulacak. Havaya sokma işi, dışarıdan yapılacak bir iş değildir. Havaya girmek mümkündür, havaya sokmak mümkün değildir. Emirhan'ın özel yeteneği görülüyor. Çok girişken, 17 yaşındaki bir çocuğun bu kadar girişken olması, aklı başında seçimler yapması... Devre arasında yorulur demiştim ama yorulmadı da.  Kendisi için hiç hazır olmadığı üst düzey bir oyunda, daha önce bu tempoda maçı olmamasına rağmen bunu çıkarabilmesini ayakta alkışlarım.  Çok mutlu oldum.

BEŞİKTAŞ DÖNÜP BAKMALI

Ersin, Rıdvan, Serdar, Emirhan, artı Necip ağabeyleri Fulya'dan. Yarın öbür gün bunlar yine oynayacaklar. Bu da Beşiktaş için büyük bir şans. Beşiktaş, bunun nasıl oluştuğuna dönüp bakmalı. Bu, ilerleyen yıllarda da Beşiktaş'ın lehine olacak, avantaj sağlayacak bir şey.

Duhuliye.com