Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, siyah-beyazlıların UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki rakiplerinin belli olmasının ardından kurayı değerlendirdi.
Önder Özen, Avrupa Ligi'nin son yıllarda seviyesini yükselttiğini belirterek, "UEFA Avrupa Ligi, son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi ile olan makası epey kapattı, Konferans Ligi ile olan makası epeyce açtı. Bunu çektiğimiz kuradan görebiliyoruz; çok zor ekipler var." dedi.
Türkiye ile diplomatik anlamda çok rahat olmayan ülkelere de seyahat etmek zorunda kalacaklarını belirten Özen, "Türkiye ile diplomatik anlamda çok rahat olmayan ülkelere de gidip gelmek gerekecek. Buralara direkt gidemiyorsunuz, biliyorsunuz. Dolayısıyla kolay görünmüyor." ifadelerini kullandı.
"UEFA'YA BAŞVURU YAPACAĞIZ"
Öte yandan Önder Özen yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada "İç sahada Hapoel Beer Sheva eşleşmesi var. Normalde UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımlar dört maçı içeride, dört maçı dışarıda oynarlar ama biz dört maçı içeride oynayamayacağız bu sebeple. Tabii ki kulüp başvuru yapacaktır ama İsrail takımlarıyla olan eşleşmelerde genellikle iç sahayı vermedi UEFA Türk takımlarına. Bu kez onu aşmaya çalışacağız. Aşabilirsek evde oynarız ama aşamazsak bu maç da evde oynanmayacak. Bu da zorlaştırıcı bir unsur. Yani dört maç yerine üç maç evde oynamış olmak bir dezavantaj.
Omonia da bizim için gerçekten zorlu bir deplasman olacak. Çünkü Türk takımları biliyorsunuz Güney Kıbrıs'a direkt gidemiyorlar, buna izin verilmiyor. Çıkabilecek her türlü zorluk çıkıyor. Atina üzerinden gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bu deplasman da bizim için epeyce zor." ifadelerini kullandı.
"AMACIMIZ 10 PUAN VE ÜZERİ"
Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için minimum 10 puan hedeflediklerini söyleyen Özen, "Minimum 10 puan almak gerekiyor, burada devam etmek gerekiyor. Antrenör ekibi ve oyuncularımız onun yollarına bakacaklar." diye konuştu.
"İKİ TANE ALMANYA DEPLASMANI VAR"
Kuranın zorluğuna dikkat çeken Özen, Almanya deplasmanlarının da altını çizdi.
"İki tane Almanya deplasmanı var, iyi takımları da çektik. Yakından takip ettiğim ekipler." diyen Özen, Bayer Leverkusen'den Beşiktaş'a transfer olan Poku'nun bilgilerinden de faydalanacaklarını belirtti.
Özen, "Leverkusen'den yakın zamanda aramıza Poku katıldı. Ondan da mutlaka informasyon alınacaktır." ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki hedefini de net şekilde ortaya koyan Özen, sözlerini "Bekleyeceğiz ve göreceğiz; umarım Beşiktaş için en iyisi olur. Amacımız 10 puan ve üzeri." diyerek tamamladı.
Duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (70)
Tazminat talep edin Uefa'dan ! Hem coğeafi olarak Avrupa'da olmayan bir ülkeyi Avrupa futboluna katıyor hem de bu ülkenin siyasi sorunları yüzünden iç saha maçımızı tarafsız sahaya taşıyor ! Madem öyle Müslüman bir ülke takımıyla eşleştirme bunları !!!
Önceki sene avrupa kupasında rakip olan israil takımı kuradan hemen sonra lobiye başlamış bizi hem evimizden uzakta hem de seyircisiz oynatmış sonuçta da yenilmiştik. Gerçi o zaman takım da pek iyi değildi ama evimizde oynayabilsek en azından 1 puan alırdık ki bu da kılpayı kaçırdığımız ilk 24e sokardı bizi. Bu kez aynı taktik ve lobiyi bastıra bastıra bizim yapmamız lazım üstelik Nato zirvesini en güvenlikli ve olaysız bir şekilde yapmış derecede güvenlikli bir ülke olarak elimizde kozumuz da var. Herkes bu tip oyunları gayet iyi bir şekilde kullanıyorken biz niye geriden bakıyoruz anlamıyorum. Hatta benzer lobiyi ısrarla kıbrıs maçı için de yapmalıyız niye yapmayalım ki bizim için orası çok mu güvenli. Onlar büyük ihtimalle yapacak mesela rakip taraftar alınmasın diye, biz niye armut topluyoruz...
Güney Kıbrıs'a da gitmeyin. Gürültü koparın, olmaz deyin, tarafsız sahada oynansın. Madem ki evimide 3 maç oynayacağız, 3 maç da deplasman olsun, 2 tane de tarafsız saha olsun. Eğer Rum maçı İstanbul'a çıksaydı, Rumlar asla ve kata gelmezdi. Bizde ne o kafa ne de o bilek var amq. Minik Rum devleti bize madik atıyor. Güya dev Türkiye. Geberik dev...
Önder Özen ve takımı yine başvurularını yapsın pek zannetmiyorum ki İstanbul'a gelsinler. Fakat en kritik olay bir de saçma sapan Macaristan da oynamayalım geçen sefer ki gibi. En iyi taraftar sayı olarak nerede Berlin mi başka bir Avrupa ülkesi mi vs. biz seçelim ve bizim taraftara ayrılan yer çok daha fazla olmalı. Adamlar tarafsız oynatarak bir de iyice avantajımızı elimizden alıyorlar. Temennim tabi ki maçın İnönü de oynanması o ayrı.
Tazminat talep edin Uefa'dan ! Hem coğeafi olarak Avrupa'da olmayan bir ülkeyi Avrupa futboluna katıyor hem de bu ülkenin siyasi sorunları yüzünden iç saha maçımızı tarafsız sahaya taşıyor ! Madem öyle Müslüman bir ülke takımıyla eşleştirme bunları !!!
Kimse de sormuyor ki, İsrail takımının Avrupa'da ne işi var? Kıbrıs'ı anladık, Azerbaycan'da da coğrafi olarak Avrupa sayılan bir bölge var, İsrail ne alaka?
En enteresan olanı da israilin uefa da olması.
Temenni değil olacağı söyliyim. İsrail takımıyla tarafsız sahada oynatırlar, Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin güneyine de Yunanistan üzerinden gönderirler. Yönetim hiç taraftara oynamadan Spor bakanlığını, Dışişleri bakanlığını ve futbol federasyonunu göreve çağırsın, bu kulüp işi değil. Biz verilen karara uyarız, sizler verilecek kararlarda özgül ağırlığınızı koyun.
Beer Sheva yı yenemiyorsak elenelim. Çok net söylüyorum. C Palas çok çok üst düzey bir takım değil. Yani Arsenal, MCity muamelesi yapmayın Allah aşkına. İnanarak oynayalım 5 galibiyet alırız. Biz sahamızda kimleri yemedik ki.
Siyasiler senden taraf olmazsa, arkanda durmazsa olmuyor o işler. Ancak israil maçını, yunan maçını tarafsız sahaya aldırmak için koz olarak kullanabilirlerse iyi olur.
Şansızlık mı bilinçli mi israil takımı için saha çıkıyor güney rum ekibi dış saha çıkıyor bu nasıl iş
Aşamayacağınız 2+2=4 çapsız yönetim o maçta dışarda oynanır
BUNLARDA KAHPE HEP AYNI KURA ŞEKLİ YA İSRAİL TAKIMI YA RUM TAKIMI LANET OLSUN BUNLARADA TFF Mİ RİCA EDİYOR BUNLARA BUNLAR ÇIKSINDA BAŞKA SAHADA OYNASINLAR DİYE
İspanyada bir saha isteyin isoanyollar tiksiniyor onlardan..
Ulan tff'nin boktan fikstürü yetmemiş gibi itirail yalakalığı yapan uefa'nın yaptığına bak uefa birde ibne hakem atasın o zaman işlem tamam. Gerçi avrupa'nın en berbat hakemi türkiye hakemlerinden 1000 kat daha iyidir
Madem ben ev sahibiyim. Türk vatandaşların en yoğun olduğu stadı tercih ederim. Ve de stad kaç kişilik ise yönetim Türkiye den taşımalı sistemle taraftar götürürüm. Maksat İTrail'li taraftar girmesin en güzeli bu.
Sanirim sayfada bir kac yahudi tohumu var terör devleti ile ilgili yorumlara disklike atiyorlar,sizide üst üste koyup ,seveceğiz merak etmeyin
İsrail takımını dümdüz edin gerisinin hiç önemi yok.
Hiç bi şey çıkmaz dünya bi şey yapamıyor onlara
@Kartal türkiye'de de gasse ye bir şey yapamıyorlar
İnsanın bi duruşu olmalı! Bu katiller zaten organizasyonda olmamalı. Eğer UEFA tarafsız sahada oynanacak derse maça çıkılmasın. Tepkini koyarsın
@Golgi cisimciği maça çıkmamak yanlış karar olur 3 0 hükmen sayarlar bu iyi bir düşünce değil
Ic maçımızı deplasmanda oynamayız, gelmek zorundalar. Aksi takdirde hükmen mağlup olurlar. Yok oyle sey. Zkerin uefasini da kupasini da maymun muyuz lan biz. Mk cocuklarina bak dunya kupasindaki fasist irkci rusvetci pisliklerini uefaya da tasiyorlar. Ayrica güney kibristan kalkan ucak da turkiyeye inemez. Güney Kıbrıs takimi Sadece atina üzerinden sadece ankaraya inebilir. oradan da özel kontrollerden sonra istanbula gecebilirler. Ama bizim yalakalar besiktas düsmani oldugu daha bi iyi yalarlar. Bunlarin hic biri yapilmaz
BASLIGI GORUNCE SEVINDIM HEYECANLADIM HERHALDE TFFETOSARAY VE MHK YI UEFA SIKAYET EDECEKLER SANDIM,,,AVRUPA DA BOS ADAMLAR BESIKTASI ICTEN COKERTMEK ICIN BU SEZON COK ERKEN DAVRANDILAR 3-4 HAFTA ICINDE HIC BIR FUTBOLCUDA OYNAMA HEVESI BIRAKMAYACKALR VE SUPERLIGDE AVRUPA DA BOS BOS KOSTURACGIZ
@SILOPILI aynen arkadaş ya vallahi o hevesle tıkladım ama bu fetorasyonun özerkli ği varmış güya müdahale edemiyorlar muhabbetleri falan var ama neden italya'daki gibi bir yönetmelik getirilmiyor mesela var kayıtlarının açıklanmasının zorunlu olması bariz hata yapan hakemin hemen izleyen haftadan itibaren alt lige düşürülmesi ve kulüplerden oluşan bir mekanizmanın puanlama derecelendirme yapması gibi bu tür yönetmelikler birilerinin işine gelmiyor veya maçlara avrupa hakemlerinin atanması işlerine gelmiyor böyle bir yapı var. fikret orman dönemiydi zannedersem beşiktaş teklif sundu süper lig kulüpleri hakemlere puan versin o puanlamaya göre alt lige düşmelerinde etkili olsun diye kabul edilmedi çünkü bir ya da birkaç kulüp ve onların kankaları olan feterasyon ve mhk nın işine gelmiyor diye şüphesiz düşünüyorum
şunu anlamıyorum. israil buraya gelmiyor ama biz neden güney kıbrısa gidiyoruz. üstelik rumlarla olan sorun israille olandan daha fazla.
Güney Kıbrıs'ı Türkiye dışında Dünya Tanıyor. Hatta güney kıbrıs diye de tanımıyorlar. Kıbrıs Cumhuriyeti olarak tanıyorlar. Bu dünyanın suçu değil. Bu güne kadar bizi yönetsin diye seçilmiş 80 yıldır kim varsa onların kötü yöneticiliğinin sonucu İsrail takımının neden gelemediğini anlatmaya gerek yok sanırım.
Bu deplasmanları Türk takımlarına ipneliğine verip duruyorlar şerefsizler.
Hiç galibiyet alamazsanızda Taraftar kabullenebilir ama İtsrail terör devlettinden mağlubiyeti yaşatmayın bize affı yok
Bjk futbol takımından başarı beklemek ham bir hayaldir. Ligi en iyi olasılıkla 4. veya 5. bitirir. Daha da vahimi olabilir. Avrupa’da ise fiyasko yaşayacağız. Bu kadro ile Alanya, Samsun ve Göztepe ile yarışmaya çalışacağız….
@Godot Asıl hayal olan Beşiktaşlı gibi görünen şikeci yosma takımın bazı rezil taraftarından karakter beklemektir
@Godot dün ki kartal kayralı 11i neden baz alarak herkes bi türki tutturmuş asılıyo orta da orkun salih miretti ve olaitanda artıracaktır kendini ileride vlah. Poku trossard olucak
Sporla siyaseti karıştırma taraftarı değilim. Dünyadaki bütün problemler, o koltuklar olmasa kahvehane dışında bir yerde varolamayacak siyasetçilerin koca koca ülkeleri, içindeki devasa bütçeyi yönetmelerinden kaynaklanıyor. Dünya insanları olarak kendimizi yönetmenin ve barış içinde yaşamanın bir yolunu mutlaka bulacağız. O gün gelene kadar mevcutun çökmesini izliyoruz sadece.
@PrO adam ne guzel yorum yapmis,demek ki begenmeyenler kn ve kavgyla beslenen insanlar
İsrail takımları ülkemize gelmiyor ama biz Güney Kıbrısa gitmek zorunda kalıyoruz bu ne tezatlık o zaman Omonia maçı da tarafsız sahada oynansın
@Şekerbegoviç aynen katılıyorum. Önder Özen bunu da mutlaka UEFA yetkililerine iletsin. Ya itrail takımı İstanbul' a gelir ya da rum takımı ile Kuzey Makedonya da oynarız desin.
İki yıl önce de aynı ülke takımı ile eşleştik evimizde oynanması gereken maç Türk taraftarın alınmadığı tarafsız sahada oynandı kim Beşiktaşın yanında durdu yalnız kaldı yine aynı senaryo olmaması için gerekli tüm diplomatik önlemler üst düzey destek ile alınmalı
Öncelikle ne kadar spor dostluk kardeşlik de olsa bir müslüman olarak ifade ediyorum bu İsrail’lerle asla dost olunmaz!! Bunların tek derdi islam bayraktarlığı yapan Türkiye!! maç taraftarsız saha adı altında başka yere götürülürse maçönü kesinlikle onların eli tutulmamalı!! Ve özellikle bu maçın Türkiye’deki insanlar için ne kadar önemli olduğu özellikle hocaya ve futbolculara anlatılmalı!! Machabi maçı halen aklımda, adam golden sonra inanılmaz kışkırtmıştı. Lütfen gereğini yapalım!!
Toughest draws 🟠 UEL league phase: 1️⃣ 🇹🇷 Beşiktaş — 1712 avg opponent Elo 2️⃣ 🇮🇱 Hapoel Beer Sheva — 1702 3️⃣ 🇨🇾 Omonia Nicosia — 1684 4️⃣ 🇬🇷 OFI — 1683 5️⃣ 🇪🇸 Celta de Vigo — 1681 5️⃣ 🇦🇹 Sturm Graz — 1681 Easiest draws: 1️⃣ 🇦🇲 Ararat-Armenia — 1567 avg opponent Elo 2️⃣ 🏴 Sunderland — 1588 3️⃣ 🇵🇹 Torreense — 1593 4️⃣ 🏴 Bournemouth — 1603 5️⃣ 🇩🇪 Bayer Leverkusen — 1609
hapoel takımları sol kanat ve genelde seküler yahudi taraftar köklerine sahiptir, bağnaz maccabi takımlarının tersi olarak hapoel beer sheva'da arap asıllı israilli topçularda var, normal şartlar altında çok problem olmaması lazım
Ne 10 puani 14 ve uzeri puan alamazsanız istifa edin. Ayrica İsrail takımı İstanbul gelmeyecekse şimdiden maça cikmayacagimizi, güney Kıbrıs takımı mac öncesi en ufak bir sorun çıkarırsa o maça da cikmayacagimizi açıklayın. Ve sözün arkasında durun
İsrail takımı Türkiye ye gelmiyorsa, Beşiktaş da GKRK ne gitmez. TFF ve Hükümet devreye girsin. Omonia maçını da başka ülkede oynayalım.
Çok sızlanırsa hapoel ya da uefa, maç Bakü'de oynansın. zira orada Beşiktaş desteklenecek ve devlet olarak da Azerbaycan İsraile çok yakın durmakta
@Bay Sverisson Olurda böyle akıllıca bir iş yaparsa yönetim, israil takımı Baküde neye uğradığına șașırır,o kadar söylüyorum. Ama garip bi șekilde yönetim geçen sefer bu akıllıca hamleyi yapamadı malasef. Takım da fazla mesafe kat etmemiș oluyor hem. Enteresan
Güney Kıbrıs'ta oynamamak için elinizden geleni yapın
Berbat ötesi kura! Teşekkür ederim cenabet yönetim
Isterse uzayda oynansin o macta ezip geleceksin.
Şu israil ve rum kesimi takımları olmasa harika bir kura olmuş. Şampiyonlar ligi kıvamında olurdu ama o ikisini görünce keyfim kaçtı, hiç sevmediğimiz otlar nedense hep burnumuzun dibinde bitiyor... Bu hapoel maçı tarafsız sahaya verilirse biz de omonia maçını tarafsız sahaya aldıralım.. Örneğin her iki maçta Almanya'da oynansın. Böylelikle hakkımız yenmemiş olur, iki sezon öncesi olduğu gibi!!!
Eğer İsrail takımını başka sahada oynatırlarsa mutlaka kıbrıs takımınıda başka sahada oynamaları lazım, biz şamar oğlanı değiliz, ışlerıne geldiği gıbi yorumlamasınlar, şmdden net bir tavır koyup gereğini yapmamız lazım
İsrail takımıyla iç sahada oynayamıyorsak Güney Kıbrıs takımıyla da deplasmanda oynanmamalı
Celtic-Cerny, Leverkusen-Poku, Marsilya-Murillo önceki takımları, Union-Uduokhai yeni takımı. İlginç. Ayrıca bu İsrail takımlarının ne ayrıcalığı var, gelmezse hükmen yenik sayılmalıdır. Çifte standart.
@HASANBABA union uduokai nin yeni takımı değil bu Belçika takımı o union berlin e transfer oldu
@HASANBABA union sg belçika takımı. felix'in gittiği alman takımı union berlin.
@HASANBABA Union Belin degil Belçika takımı bizmki
Devlet destek olmaz İsrail takımı gelecek devlet güvence si vermez Rum kesimine de gelin Yunanistan da oy atalım diyemezler beşiktaş 2 deplasman yapar 2 de Alman var
Arkadaşlar israil takımı ile sözde iç sahada oynanacak maç tarafsız ülkede seyircisiz oynanacaktır önceki maçta olduğu gibi sadece protokol izliyor maçı bu uefanın çakallığı
Adamlar israil takımına avantaj sağlamak için deplasmana Türk takımı yazıyolar bizim ki de Türkiyede oynanırmı diyo. Ya uefa diyosun rüşvetin sıcak topların soğuk topların yıllarca kura çekiminde kullanıldığı organizasyon. Burada parayı veren düdüğü çalıyo dua edelim de yine seyircisiz oynatmasınlar